ComeOn

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat pelataan ensi kesänä Romaniassa ja Georgiassa. Lohkot U21 EM-kisoihin 2023 arvottiin viime keskiviikkona.

Vuoden 2023 jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-kisat pelataan Romaniassa ja Georgiassa kesäkuun 21. ja heinäkuun 8. päivän välisenä aikana. Suomi karsiutui EM-kisoista, kun se jäi oman karsintalohkonsa kolmanneksi Norjan ja Kroatian jälkeen.

Pikkuhuuhkajat pelasi kuitenkin joukkueen loppukesästä jättäneen päävalmentajan Juha Malisen johdolla todella hyvät karsinnat, sillä se lähti karsintoihin poikkeuksellisen nuorelle ryhmällä, mutta onnistui voittamaan vastustajistaan Norjaa lukuun ottamatta jokaisen, ja keräsi pisteitä paremmalla ottelukeskiarvolla kuin kertaakaan vuoden 2009 EM-kisojen karsintojen jälkeen.

Isäntäjoukkueet Georgia ja Romania selvisivät kisoihin ilman karsintoja. Belgia, Espanja, Saksa, Portugali, Englanti, Hollanti, Ranska, Italia ja Norja etenivät lopputurnaukseen lohkovoittajina, kun taas Sveitsi lunasti paikkansa EM-karsintojen parhaana lohkokakkosena. EM-jatkokarsinnan kautta kisapaikkansa lunastaneet Ukraina, Tšekki, Kroatia ja Israel täydentävät 16 joukkueen kisaryhmän.

Lohkot U21 EM-kisoihin 2023

Lohko A: Georgia, Belgia, Portugali, Hollanti
Lohko B: Ukraina, Romania, Kroatia, Espanja
Lohko C: Israel, Tšekki, Englanti, Saksa
Lohko D: Norja, Sveitsi, Ranska, Italia

Arvontakorit:

Arvontakori 1: Espanja, Portugali, Saksa, Ranska
Arvontakori 2: Hollanti, Englanti, Italia, Romania
Arvontakori 3: Kroatia, Sveitsi, Belgia, Tšekki
Arvontakori 4: Norja, Georgia, Israel, Ukraina