ComeOn

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueensa lauantaina 14.10 Sloveniaa vastaan ja tiistaina 17.10. Kazakstania vastaan pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Useampi pelaaja joutuu jättämään lokakuun karsintaottelut väliin loukkaantumisten takia.

Markku Kanerva nimesi Huuhkajat lokakuun EM-karsintaotteluihin tiistaina Palloliiton toimistolla. Suomen päävalmentaja ilmaisi huolensa maajoukkueen loukkaantumistilanteesta, sillä pitkään Huuhkajien runkopelaajiin kuuluneet Robin Lod, Ilmari Niskanen sekä Jesse Joronen joutuvat jättämään lokakuun maaottelut väliin loukkaantumisten takia.

Lisäksi Huuhkajien avainhahmoksi näissä karsinnoissa noussut Oliver Antman on sivussa koko loppuvuoden, eikä esiinnyt enää näissä EM-karsinnoissa. Myös syyskuussa ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukana ollut Kevin Kouassivi-Benissan on loukkaantuneena, eikä saanut uutta kutsua Huuhkajiin.

Lod on pitkäaikaispotilas, joka ei ole pelannut viime kevään jälkeen. Jorosen loukkaantuminen sen sijaan on tuoreempi tapaus, sillä maajoukkueen kakkosmaalivahti loukkasi itseään viimeisessä Serie B:n ottelussa ennen maajoukkueen nimeämistä.

Niskanen ja Antman puolestaan loukkaantuivat edellisessä maaottelussa syyskuussa. Kesällä League Onen Exeter Cityyn siirtyneen Niskanen sairausloman pituus ei ole tarkkaan selvillä, ja laitapelaaja saattaa olla Huuhkajien käytettävissä vielä marraskuun maaotteluissa. EM-karsinnoissa viiteen peliin kolme maalia viimeistellyt Antman puolestaan joutui nivusvaivansa takia leikkauspöydälle, eikä hän ole pelikuntoinen ennen ensi vuoden alkua.

Fredrik Jensen sen sijaan puuttuu maajoukkueesta edelleen pelituntuman puutteen vuoksi. Suomen ainoa Euroopan top5-sarjoissa pelaava kenttäpelaaja on jäänyt Augsburgissa todella vähille minuuteille, eikä sen takia kuulu Kanervan tämänhetkisiin suunnitelmiin.

Syyskuun maaotteluihin verrattuna Huuhkajiin nousee neljä uutta nimeä, kun loukkaantumisten takia edelliset karsintaottelut missanneet Leo Väisänen ja Marcus Forss palaavat maajoukkuepaitaan yhdessä HJK:n Lucas Lingmanin ja Tuomas Ollilan kanssa.

Elintärkeä karsintaikkuna

Huuhkajat kohtaa lokakuussa ensin Slovenian vieraissa ja sitten Kazakstanin kotonaan. Kumpikin ottelu on elintärkeä EM-kisapaikan kannalta. Slovenia johtaa karsintojen H-lohkoa tasapisteissä Tanskan kanssa ja pisteen erolla Suomeen sekä Kazakstaniin.

Kahdella voitolla lokakuussa Huuhkajat olisi jo äärimmäisen lähellä kisapaikkaa, sillä Suomi kohtaa näiden otteluiden jälkeen vielä lohkon kahdella viimeisellä sijalle olevat Pohjois-Irlannin ja San Marinon. Slovenia ja Kazakstan kohtaavat puolestaan kumpikin lohkon ennakkosuosikin Tanskan, minkä lisäksi joukkueet pelaavat vastakkain EM-karsintojen viimeisellä kierroksella.

Sloveniaa vastaan Suomi pelaa Ljubljanassa lauantaina 14.10. klo 19:00. Kazakstanin Huuhkajat kohtaa Helsingin Olympiastadionilla tiistaina 17.10. klo 19:00.

Suomen joukkue lokakuun EM-karsintaotteluissa

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Hugo Keto, Sandefjord United
Viljami Sinisalo, Exeter City
Robert Ivanov, Eintracht Braunschweig
Richard Jensen, Aberdeen FC
Arttu Hoskonen, Cracovia
Leo Väisänen, Austin FC
Miro Tenho, HJK
Matti Peltola, HJK
Diogo Tomas, Odds BK
Nikolai Alho, Volos NPS
Jere Uronen, Charlotte FC
Pyry Soiri, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Tuomas Ollila, HJK
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Kaan Kairinen, AC Sparta Praha (?)
Robert Taylor, Inter Miami
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Lucas Lingman, HJK
Teemu Pukki, Minnesota United FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Marcus Forss, Middlesbrough FC
Daniel Håkans, Vålerenga Fotball