Kansojen liigan lohkot kaudelle 2022–2023 arvottiin torstaina Sveitsissä. Suomi saa vastaansa taas tutun maan.

Uefan Kansojen liigan lohkot tulevalle jalkapallokaudelle arvottiin torstaina. Suomi pelaa Kansojen liigan toiseksi ylimmällä tasolla, B-sarjassa. Lohkossaan Huuhkajat saavat vastaansa Montenegron, Romanian sekä Bosnia ja Hertsegovinan.

Bosnia ja Hertsegovina on Suomelle tuttu vastustaja jo tämän vuoden MM-karsinnoista sekä kahden vuoden takaisista EM-karsinnoista. MM-karsinnoissa Huuhkajat pelasivat joukkuetta vastaan kertaalleen tasan ja voittivat kertaalleen.

Montenegro on puolestaan maa, jota Suomi ei ole koskaan kohdannut. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pitää joukkuetta laadukkaana vastustajana. Kanervan mielestä täysin uuden joukkueen kohtaaminen on myös virkistävää vaihtelua.

– Siellä on pelaajia Espanjan La Ligasta ja Italian Serie A:sta. Laatua on, ja scouttauspohjaltakin mielenkiintoista, kun tulee täysin uusi joukkue, Kanerva sanoi torstai-illan lehdistötilaisuudessa.

Romaniaa Kanerva pitää jopa suurempana suosikkina kuin lohkoon ykköskorista arvottua Bosnia ja Hertsegovinaa. Kaiken kaikkiaan Huuhkajien päävalmentaja oli tyytyväinen Suomen arpaonneen.

– Montenegro on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Romania sitten on varmasti jopa lohkon suurin voittajasuosikki. Uskon silti, että ristiin pelaamista tulee erittäin paljon. Tasainen lohko ja ihan ok tulos.

Kaupallisesti ei ihannelohko

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti otti kiinni Huuhkajien lohkoon kaupallisesta näkökulmasta, ja totesi, että arvonnan tulos olisi voinut olla parempikin. Optimitulos olisi Lahden mukaan ollut toisen Pohjoismaan kohtaaminen.

– Totta kai Ruotsi tai Islanti ykköskorista olisi ollut kaupallisesti paras skenaario. Varsinkin Ruotsia vastaan olisi Olympiastadion ollut varmasti täynnä, Lahti kommentoi.

Lahti kuitenkin myönsi, että Huuhkajat kiinnostavat tällä hetkellä vastustajasta riippumatta, jos peleissä vain on panosta. Siinä mielessä arpaonni oli myös liiton puheenjohtajan mielestä suotuisa, sillä Lahti näkee, että nykyinen lohko tulee säilymään tasaisena loppuun asti.

– Kaupallisesti ei siis aivan ihannelohko, mutta sitäkin aspektia parantaa lohkon todennäköinen tasaisuus ja ristiin pelaaminen.

Vaikutus EM-karsintaan vielä epäselvä

Kansojen liigan tulevan sesongin formaatti on vielä hieman auki, eikä sarjan vaikutusta esimerkiksi EM-karsintaan vuoden 2024 EM-kisoihin vielä tiedetä. Lahti kuitenkin lupasi, että Uefa tiedottaa asiasta kesäkuuhun mennessä, jolloin Kansojen liigan lohkovaiheen ensimmäiset ottelut on tarkoitus pelata.

Huuhkajat pelaavat kesäkuussa neljä ottelua. Lohkovaihe alkaa Suomen osalta heti kahdella kotiottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Montenegroa vastaan. Kaksi jäljellä olevaa ottelua pelataan syyskuussa.

Kaikki kansojen liigan lohkot voit katsoa tästä. Suomen otteluohjelma voit puolestaan lukea täältä.