Kuva: Janosch Diggelmann / Unsplash

Uefa Kansojen liigan kolmannen kauden alkulohkot arvotaan ensi viikon torstaina klo 19 Suomen aikaa Nyonissa, Sveitsissä. Kaikki lohkovaiheen ottelut tullaan pelaamaan vuoden 2022 aikana.

Kaikki Uefan jäsenmaat mukana

Kaikki Uefan 55 jäsenmaata osallistuvat vuosien 2022–2023 Kansojen liigaan. Maat jaetaan neljään sarjaan sen perusteella, miten nämä ovat menestyneet aiempien Kansojen liiga -turnausten aikana. Suomi pelaa toiseksi ylimmässä sarjassa eli B-sarjassa.

A-, B- ja C-sarjoissa on jokaisessa 16 joukkuetta, jotka jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon. D-sarjassa on seitsemän joukkuetta, jotka pelaavat yhdessä kolmen ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa.

Huuhkajat pelaavat B-sarjassa

Sekä A-, B- että C-sarjassa kaikki 16 maata on jaettu neljään arvontakoriin. Ensimmäisessä korissa ovat joukkueet, joiden rankingsijoitus on korkein. Toisessa korissa ovat maat, joiden ranking on seuraavaksi korkein. Kolmas ja neljäs kori toimivat samoin perustein. Jokaisesta korista arvotaan yksi joukkue jokaiseen alkulohkoon.

Huuhkajat kuuluvat B-sarjan kakkoskoriin. Suomen kanssa samassa arvontakorissa ovat Norja, Skotlanti ja Venäjä. Näitä joukkueita Huuhkajat eivät siis voi saada vastaansa tulevassa Kansojen liigan lohkovaiheessa.

B-sarjan arvontakorit:

  1. Kori: Ukraina, Ruotsi, Bosnia ja Hertsegovina, Islanti
  2. Kori: Suomi, Norja, Skotlanti, Venäjä
  3. Kori: Israel, Romania, Serbia, Irlanti
  4. Kori: Slovenia, Montenegro, Albania, Armenia

Pelit kesäkuussa ja syyskuussa 2022

Kaikki joukkueet kohtaavat muut oman lohkonsa joukkueet kertaalleen sekä kotona että vieraissa. Kuudesta ottelusta neljä pelataan kesäkuussa 2022. Kaksi jäljellä olevaa ottelua pelataan syyskuussa 2022.

A-sarjan lohkovoittajat etenevät Kansojen liigan välieriin. Välierät ja mitalipelit pelataan kesäkuussa 2023. Muissa sarjoissa lohkovoittajat nousevat ylemmälle sarjatasolle. A- ja B-sarjassa lohkojen viimeiset putoavat suoraan alemmalle tasolle. C-sarjassa lohkojumbot pelaavat jatkokarsinnat siitä, mitkä kaksi joukkuetta putoavat alimmalle sarjatasolle.

Miten Kansojen liigasta voi selviytyä EM-kisoihin?

Vuoden 2024 EM-kisojen karsintaformaattia ei ole vielä julkistettu. Siispä myöskään Kansojen liigan vaikutusta EM-karsintoihin ei tiedetä. Asiasta on luvattu tiedottaa ennen ensimmäisiä Kansojen liigan otteluita vuonna 2022.

Milloin Kansojen liiga 2022 pelataan?

Ottelupäivät 1 & 2: 2.–8. kesäkuuta 2022
Ottelupäivät 3 & 4: 8.–14. kesäkuuta 2022
Ottelupäivät 5 & 6: 22.–27. kesäkuuta 2022
Välierät: 14.–15. kesäkuuta 2023
Finaali ja pronssiottelu: 18. kesäkuuta 2023
Pudotuskarsinnat: 21.–23. ja 24.–26. maaliskuuta 2024

⚽ Kenet Suomi voi kohdata Kansojen liigassa?

Huuhkajat tulevat saamaan lohkovaiheessa vastaansa yhden joukkueen nelikosta Ukraina, Ruotsi, Bosnia ja Hertsegovina sekä Islanti, yhden nelikosta Israel, Romania, Serbia ja Irlanti sekä yhden nelikosta Slovenia, Montenegro, Albania ja Armenia.


Espanja - Englanti