Velobet

Historian kolmannen Uefan Kansojen liigan lohkot arvotaan huomenna. Suomi pelaa Kansojen liigan B-sarjassa.

Vuonna 2022 pelataan historian kolmas painos Uefan Kansojen liigasta. Liigaan osallistuvat kaikki Uefan 55 jäsenmaata, jotka pelaavat neljässä eri sarjassa. Sarjasijoitus perustuu kunkin joukkueen menestykseen Kansojen liigan aiemmilla kausilla.

Jo viime viikolla uutisoimme siitä, mitä arvonta tarkoittaa Suomen kannalta ja kenet Suomi voi kohdata. Tuon jutun pääset lukemaan tästä.

A-, B- ja C-sarjassa pelaa 16 joukkuetta, jotka jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon. D-sarjassa pelaavat jäljellä olevat seitsemän joukkuetta, jotka arvotaan yhteen neljän ja yhteen kolmen joukkueen lohkoon.

Kaikissa lohkoissa jokainen joukkue pelaa lohkonsa muita joukkueita vastaan sekä kotona että vieraissa. Ottelut pelataan kesä- ja syyskuussa 2022. Kesäkuussa joukkueet voivat pelata enintään neljä ottelua ja syyskuussa enintään kaksi. Poikkeuksellinen ottelukalenteri johtuu marras- ja joulukuussa pelattavista jalkapallon MM-kisoista.

Lohkovoittajat nousevat, lohkojumbot putoavat

A-sarjan lohkovoittajat etenevät Kansojen liigan finaaliturnaukseen, joka pelataan kesäkuussa 2023. Muiden sarjojen lohkovoittajat puolestaan nousevat ylempään sarjaan kaudeksi 2024–2025.

A- ja B-sarjoissa lohkojensa viimeisiksi jääneet joukkueet putoavat suoraan alempaan sarjaan. C-sarjan lohkojumbot joutuvat putoamiskarsintaan, jonka ottelut pelataan maaliskuussa 2024. Karsinnan lopuksi kaksi neljästä joukkueesta putoaa D-sarjaan.

Edellisen kauden putoamiskarsinnat ovat vielä pelaamatta, ja pelataan ensi vuoden maaliskuussa. Putoamiskarsinnassa pelaavat vastakkain Kazakstan ja Moldova sekä Eesti ja Kypros. Kaksi näistä joukkueista pelaa ensi vuonna Kansojen C-sarjassa ja kaksi D-sarjassa.

Suomi toista kertaa B-sarjassa

Suomi pelaa nyt toista kertaa Kansojen liigan B-sarjassa. Huuhkajat nousivat ensimmäisen kauden päätteeksi ylempään sarjaan voitettuaan oman lohkonsa C-sarjassa. Viime kaudella Suomi tuli lohkonsa toiseksi Walesin jälkeen, joka nousi A-sarjaan.

Huuhkajat lähtevät luonnollisesti tavoittelemaan lohkovoittoa ja sitä kautta nousua A-sarjaan. Tavoite ei ole mitenkään epärealistinen, sillä jokainen B-sarjan joukkueista on sellainen, jonka Suomi pystyy hyvänä päivänä kaatamaan. Toisaalta samalla yksikään joukkueista ei ole myöskään selvästi heikompi, joten lipsahduksiin ei todellakaan ole varaa.

Vielä ei ole tiedossa, miten Kansojen liigan tulokset vaikuttavat vuoden 2024 EM-kisojen karsintoihin.

Uefan uutisen aiheesta voit lukea tästä.

Kansojen Liigan arvontakorit A-sarjaan:

 • Kori 1: Ranska, Espanja, Italia, Belgia
 • Kori 2: Portugali, Hollanti, Tanska, Saksa
 • Kori 3: Englanti, Puola, Sveitsi, Kroatia
 • Kori 4: Wales, Itävalta, Tšekki, Unkari

Kansojen Liigan arvontakorit B-sarjaan:

 • Kori 1: Ukraina, Ruotsi, Bosnia ja Hertsegovina, Islanti
 • Kori 2: Suomi, Norja, Skotlanti, Venäjä
 • Kori 3: Israel, Romania, Serbia, Irlanti
 • Kori 4: Slovenia, Montenegro, Albania, Armenia

Kansojen Liigan arvontakorit C-sarjaan:

 • Kori 1: Turkki, Slovakia, Bulgaria, Pohjois-Irlanti
 • Kori 2: Kreikka, Valko-Venäjä, Luxemburg, Pohjois-Makedonia
 • Kori 3: Liettua, Georgia, Azerbaidžan, Kosovo
 • Kori 4: Kazakstan/Moldova, Kypros/Eesti, Gibraltar, Färsaaret

Kansojen Liigan arvontakorit D-sarjaan:

 • Kori 1: Kazakstan/Moldova, Kypros/Eesti, Liechtenstein, Malta
 • Kori 2: Latvia, San Marino, Andorra

Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid