Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecký kertoi maanantain ottelun jälkeen, että hän näkee nykyhuuhkajissa enemmän monipuolisuutta kuin yhdessäkään aiemmassa maajoukkuekokoonpanossa. Uudet pelaajatyypit ovat tehneet joukkueesta myös vastustajille vaikeammin luettavan.

Huuhkajissa on meneillään sukupolven vaihdos. Kesäkuun EM-karsintaotteluihin valitussa joukkueessa oli vain 11 pelaajaa, jotka olivat mukana myös EM-kisoissa kaksi vuotta sitten – joskin maajoukkueen runkopelaajista Fredrik Jensen, Marcus Forss, Robin Lod ja Leo Väisänen jäivät sivuun loukkaantumisten takia.

Samalla, kun Huuhkajien joukkue on nuorentunut, on se myös monipuolistunut. Maajoukkueessa pelaa nyt useita sellaisia pelaajatyyppejä, joita ei vielä edellisessä EM-kisapaikan tuoneessa joukkueessa ollut ollenkaan.

Monipuolisempien pelaajien myötä myös maajoukkueen pelaaminen on muuttunut monipuolisemmaksi. Suomi pystyy varioimaan pelaamistaan enemmän, eikä ole lukittu vain yhteen formaatioon, kuten edellisissä EM-karsinnoissa.

– Tämä joukkue on vähän erilainen. On erilaisia pelaajatyyppejä. Jokainen uusi pelaaja on kuitenkin uusi mauste tähän soppaan. Ollaan ehkä vähän vaikeammin luettava joukkue nyt. Voidaan esimerkiksi vaihtaa neljän ja viiden linjan välillä. Olisi väärin sanoa, että tykkään tästä joukkueesta enemmän, mutta vähintään yhtä paljon kuin neljän vuoden takaisesta, Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecký kommentoi pelin jälkeen.

Yksi niistä pelaajista, jotka ovat tehneet Huuhkajista muovautumiskykyisemmän, on San Marinoa vastaan hattutempun iskenyt Daniel Håkans. Vaasalaisen kaltaisia nopeita laitureita ei edellisissä EM-karsinnoissa löytynyt maajoukkueringistä käytännössä ainuttakaan. Toki yhtä nopeaa ei löydy vieläkään, jos Hradeckýa on uskominen.

– Minun aikana ei maajoukkueessa ole todennäköisesti ollut nopeampaa pelaajaa kuin Daniel. Se on aika paljon sanottu, koska Teemukin (Pukki) on aika nopea. En varmaan itsekään saisi Danielia kiinni, huuhkajakippari virnuili.

– Nyt meillä on eniten erilaisia pelaajatyyppejä minun aikanani. En keksi, millainen pelaajatyyppi vielä puuttuisi.

Kaikki nuoret pelaajat eivät toki ole tulleet maajoukkueeseen samanlaisella ryminällä kuin Håkans tai kuuteen otteluun neljä maalia iskenyt Oliver Antman, mutta hieman kipuillen liikkeelle lähtenyt nuorennusleikkaus näyttää tällä hetkellä olevan todella hyvässä vauhdissa. Perjantaina Pukki naureskeli, että vanhemmilla voi pian olla vaikeuksia pysyä nuorempien pelaajien maalitahdin perässä. Hradecký myönsi, ettei meinannut pysyä perässä edes maanantaina.

– En ollut varma, vaan tarkastin tulostaululta, oliko se hattutemppu. Mutta oikein olin laskenut, Hradecký nauroi.

Ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana ollut Håkans joutui käymään perinteisen maajoukkuekasteen läpi ennen kesäkuun karsintaotteluita, minkä Huuhkajien kapteeni uskoo tuoneen puhtia maalintekoon.

– Veti niin hyvät laulut, että ansaitsi tuon hattutempun. Kaveri on hyvin kastettu tähän joukkueeseen ja saa jatkossakin tehdä maaleja.

Suomen joukkue on perinteisesti käynyt keskenään juhlimassa kauden viimeisen maaottelun jälkeen. Pitkiin juhliin ei hattutempun tehtailleella Håkansilla ole kuitenkaan varaa, sillä Norjan liigaa pelataan Veikkausliigan tapaan kesäaikaan ja seurajoukkuearki kutsuu jo tämän viikon perjantaina. Lukella oli kuitenkin jo varasuunnitelma, millä laiturin juhlien lyhyyttä voi kompensoida.

– Pohjoismaiset sarjat valitettavasti jatkuu, vaikka jokainen ansaitsi pienen tauon tässä. Se on mitä se on, mutta mä pääsen tästä Turkuun viettämään kesää ja voin juoda Danielinkin puolesta.


Espanja - Englanti