Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi Huuhkajien joukkueen syyskuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin keskiviikkona. Joukkueeseen nimettiin 25 pelaajaa. Mukana oli todellinen yllätysnimi Kevin Kouassivi-Benissan, jolle kutsu maajoukkueeseen on uran ensimmäinen.

HJK:n laitapuolustaja Kevin Kouassivi-Benissan sai uransa ensimmäisen kutsun A-maajoukkueeseen, kun Markku Kanerva nimesi Huuhkajien joukkueen syyskuun kahteen EM-karsintaotteluun keskiviikkona. Klubin oma kasvatti on noussut viime aikoina joukkueensa avainmiehistöön ja löytännyt Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa myös tehojyvänsä.

– Kouassivi-Benissan on pelannut sen verran hyvin, että ansainnut paikkansa joukkueessa, Kanerva totesi Töölössä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Helsinkiläinen itse oli luonnollisesti otettu uran ensimmäisestä A-maajoukkuekutsusta.

– On äärimmäisen hyvät fiilikset. Tämä on ollut unelma pienestä pojasta asti. En voisi olla ylpeämpi ja iloisempi tällä hetkellä, Kouassivi-Benissan sanoi.

– Pystyn tuomaan uhkaa laidalta. Rooli maajoukkueessa on hyvin samanlainen kuin mikä se on ollut HJK:ssa. Hyökkäyspäässä pystyn antamaan laadukkaita syöttöjä ja keskityksiä na tarvittaessa viimeistelemäänkin. Ja pystyn tuomaan kentälle dynaamisuutta ja liikkuvuutta ja kattamaan isoja tiloja.

Maajoukkuerinkiin normaalisti kuuluvista pelaajista puolestaan Robin Lod, Leo Väisänen, Fredrik Jensen ja Marcus Forss joutuvat jättämään syyskuun maaottelut väliin. Lodin, Väisäsen ja Forssin osallistumisen estää loukkaantuminen.

Huuhkajat kohtaa syyskuun EM-karsintaotteluissa Kazakstanin vieraissa ja Tanskan kotonaan. Kazakstania vastaan Suomi pelaa Astanassa torstaina 7.9. klo 17:00 Suomen aikaa. Loppuunmyyty kotiottelu Tanskaa vastaan pelataan Olympiastadionilla sunnuntaina 10.9. klo 19:00. Kumpikin ottelu on katsottavissa Yle TV2:lta ja Yle Areenasta.

H-lohkon tilanne on ennen syksyn otteluita äärimmäisen mielenkiintoinen. Suomi johtaa karsintalohkoa 9 pisteellä ennen samassa pistemäärässä olevaa Kazakstania. Lohkon ykkössuosikki Tanska on kolmantena 7 pisteellä. Myös Slovenialla on 7 pistettä. Pohjois-Irlanti on jo hieman pudonnut kärkimaiden kelkasta on 3 pisteellä viidentenä. San Marino pitää lohkon jumbosijaa hallussaan nollalla pisteellä.

Huuhkajien joukkue syyskuun EM-karsintaotteluihin

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Exeter City
Robert Ivanov, Eintracht Braunschweig
Richard Jensen, Aberdeen FC
Arttu Hoskonen, Cracovia
Miro Tenho, HJK
Diogo Tomas, Odds BK
Nikolai Alho, Volos NPS
Jere Uronen, Charlotte FC
Ilmari Niskanen, Exeter City
Pyry Soiri, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Kevin Kouassivi-Benissan, HJK
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Kaan Kairinen, AC Sparta Praha
Robert Taylor, Inter Miami
Matti Peltola, HJK
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Teemu Pukki, Minnesota United FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Oliver Antman, FC Nordsjaelland
Daniel Håkans, Vålerenga Fotball

Huuhkajien EM-karsintaottelut syyskuussa

Torstaina 7.9. klo 17:00: Kazakstan – Suomi (Yle TV2)
Sunnuntaina 10.9. klo 19:00: Suomi – Tanska (Yle TV2)


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG