ComeOn

Tällä sivulla kerromme, kuka omistaa Uefa Nations Leaguen TV-oikeudet, mistä voi katsoa Nations Leaguen TV-lähetykset ja listaamme kaikkien otteluiden TV-kanavat ja lähetysten alkamisajat naisten Kansojen liigan kaudella 2023-2024. Suomessa naisten Nations Leaguen TV-oikeudet Suomen pelien osalta omistaa Yle.

NATIONS LEAGUEN TV-LÄHETYKSET KAUDELLA 2023-2024

Islanti - Serbia
Belgia - Unkari
Norja - Kroatia
Pohjois-Irlanti - Montenegro
Ukraina - Bulgaria
Slovakia - Latvia
Espanja - Ranska
Hollanti - Saksa
Ruotsi - Bosnia ja Hertsegovina

NATIONS LEAGUEN PUDOTUSPELIEN TV-LÄHETYKSET

Päivämäärä Kellonaika Ottelu TV
23.2.2024 TBA Välierä 1: Espanja – Hollanti TBA
23.2.2024 TBA Välierä 2: Ranska – Saksa TBA
28.2.2024 TBA Pronssiottelu TBA
28.2.2024 TBA Finaali TBA

Kaikki Nations Leaguen otteluiden alkamisajat on listattu Suomen ajassa. Huomaathan, että otteluiden alkamisajat voivat muuttua vielä kesken turnauksen, minkä lisäksi TV-lähetykset voivat alkaa jo paljon ennen otteluita, eikä jalkapallon-EM.fi ole vastuussa tästä.


📺 Uefa Nations Leaguen TV-oikeudet ja TV-lähetykset

Suomessa naisten Nations Leaguen TV-oikeudet omistaa Yle. Yhtiö omistaa oikeudet kuitenkin vain Suomen otteluiden osalta ja lähettää siis suorana vain Helmarien pelejä. Muita naisten Kansojen liigan otteluita ei Suomessa tällä hetkellä televisioida, mutta otteluita pitäisi pystyä striimaamaan Uefan verkkosivujen kautta. Ylen nykyinen sopimus Helmarien Nations Leaguen peleistä kattaa vain tämän kauden, joten kauden 2025-2026 Nations Leaguen TV-lähetyksistä ei vielä ole tietoa.

Yle näyttää kaikki Helmarien ottelut kauden 2023-2024 Nations Leaguessa sekä Yle TV2 -kanavalla että Yle Areenassa.

Miesten Nations Leaguen TV-oikeudet puolestaan kuuluvat MTV:lle. MTV näyttää pelejä suorana maksullisen C More -suoratoistopalvelunsa kautta sekä C More -kanavillaan. Nations Leaguen TV-oikeudet kuuluvat MTV:lle aina vuoteen 2027 asti.

Sopimus ei kuitenkaan kosketa Huuhkajien pelejä, sillä Ylellä on oikeudet kaikkiin Suomen otteluihin aina vuoteen 2028 asti. Niin Nations Leaguen TV-lähetykset Suomen otteluista tullaan näkemään maksutta sekä Yle TV2 -kanavalla että Yle Areenassa.

Nations Leaguen TV-oikeudet tulevina kausina

MTV omistaa Suomessa miesten Nations Leaguen TV-oikeudet aina vuoteen 2027 asti. Tämä ei kuitenkaan kosketa Huuhkajien pelejä, jotka kuuluvat erillisen sopimuksen piiriin. Huuhkajien otteluiden TV-oikeudet kuuluvat Ylelle vuoteen 2028 asti, joten ainakin siihen asti kaikki Suomen kilpailulliset pelit nähdään maksuttomilla kanavilla.

MTV näyttää siis Nations Leaguen muut ottelut, mukaan lukien Nations Leaguen pudotuspelit ja mitalikamppailut. Otteluita näytetään C More -suoratoistopalvelussa ja maksullisilla C More -kanavilla. Ylen ja MTV:n jako Nations Leaguen TV-lähetyksistä jatkuu ainakin kauteen 2026-2027 asti.

Naisten Nations Leaguen TV-lähetyksistä ei puolestaan ole tietoa kuluvaa kautta pidemmälle. Yksikään suomalainen yhtiö ei ole vielä hankkinut TV-oikeuksia naisten Kansojen liigan kaudelle 2025-2026.

Miesten Nations League 2022-2023: Yle (Suomen ottelut) ja MTV (kaikki muut ottelut)
Naisten Nations League 2023-2024: Yle (Suomen ottelut)
Miesten Nations League 2024-2025: Yle (Suomen ottelut) ja MTV (kaikki muut ottelut)
Naisten Nations League 2025-2026: Ei tiedossa
Miesten Nations League 2026-2027: Yle (Suomen ottelut) ja MTV (kaikki muut ottelut)
Naisten Nations League 2027-2028: Ei tiedossa

🇫🇮​ Suomen otteluiden TV-lähetykset Nations Leaguessa

Alle olemme listanneet kaikki TV-lähetykset Suomen otteluista kauden 2023-2024 naisten Nations Leaguessa. Huomaathan, että TV-lähetykset voivat alkaa jo ennen ottelun alkua. Muiden Nations Leaguen otteluiden alkamisaikoja voit katsoa Nations Leaguen otteluohjelma -sivultamme.

  • 22. syyskuuta klo 18:30: Suomi – Slovakia (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • 26. syyskuuta klo 19:00: Romania – Suomi (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • 27. lokakuuta klo 18:45: Suomi – Kroatia (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • 31. lokakuuta klo XX: Kroatia – Suomi (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • 30. marraskuuta klo 18:45: Suomi – Romania (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • 5. joulukuuta klo XX: Slovakia – Suomi (Yle TV2 ja Yle Areena)

Kaikki ajat Suomen aikaa.

🖥️ Seuraa Nations Leaguea netissä – striimaa Kansojen liigan ottelut

Huuhkajien ja Helmarien otteluita Nations Leaguessa lähettävä Yle tarjoaa myös mahdollisuuden striimata otteluita livenä joko suoraan selaimella tai mobiilisovelluksen kautta. Yle suoratoistopalvelu Yle Areena lähettää livenä kaikki Suomen ottelut sekä miesten että naisten Nations Leaguessa, ja kaikilla Suomessa asuvilla ja Suomessa oleskelevilla on oikeus katsoa ottelulähetykset ilmaiseksi.

Otteluita voi katsoa joko suoraan Yle Areenan verkkosivujen kautta tai Yle Areena -sovelluksella, joka on tarjolla puhelimiin, tabletteihin ja älytelevisioihin.

Muita miesten Nations Leaguen otteluita voi striimata C More -suoratoistopalvelulla. C More toimii tietokoneella suoraan selaimessa. Puhelimille, tableteille ja älytelevisioille vaaditaan sovelluksen lataamista.

Striimaa Nations Leaguen TV-lähetykset mobiilissa

Kansojen liigan otteluita voi katsoa myös mobiililaitteella, kuten matkapuhelimella tai tabletilla. Sekä Yle että MTV tarjoavat mahdollisuuden katsoa otteluita suorana mobiilisovelluksensa avulla. Ylen sovellus on nimeltään Yle Areena, ja se on maksuton kaikille suomalaisille. MTV:n sovellus taas on nimeltään C More, ja sen sisältöjen katsominen vaatii voimassa olevan tilauksen tekemistä.

Striimaa Nations Leaguen otteluita vedonlyöntiyhtöiden kautta

On myös niin, että monet vedonlyöntiyhtiöt, jotka tarjoavat kertoimia Kansojen liigan otteluille, näyttävät otteluita omalla alustallaan. Se, että vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat juuri tätä palvelua, on yhä yleisempää ja tarjoaa monin tavoin lisäarvoa asiakkaille. Tällä tavoin kaikki halukkaat voivat sekä katsoa kaikkia Nations Leaguen otteluita sekä lyödä niistä vetoa ja tarkastella otteluiden kertoimia yhdestä paikasta.

Usein vaaditaan hieman suurempaa panostusta kuin pelkkä tilin luominen vedonlyöntiyhtiöön, jotta ottelun suoratoistaminen olisi mahdollista, mutta vaatimukset vaihtelevat yhtiöstä toiseen. Joissakin tapauksissa on lyötävä vetoa kyseisestä ottelusta, jotta saat sen näkyviin, kun taas toisille yhtiöille riittää, että sinulla on tietty määrä rahaa pelitililläsi.

⏰ Milloin naisten Nations League alkaa?

Historian ensimmäiset naisten Nations Leaguen ottelut pelataan 21. syyskuuta 2023. Lohkovaihe jatkuu joulukuulle 2023.

📺 Kuka omistaa Nations Leaguen TV-oikeudet?

Yle omistaa kaikki oikeudet Suomen otteluihin Nations Leaguessa niin miesten kuin naisten puolella. Kaikki Huuhkajien ja Helmarien ottelut on siis katsottavissa maksutta Ylen kautta. Miesten Nations Leaguen muut TV-oikeudet omistaa MTV, joka siis näyttää kaikki muut ottelut. Naisten Nations Leaguen muita otteluita ei lähetetä Suomessa.

📱 Voin suoratoistaa Nations Leaguen otteluita?

Kyllä vain! Yle tarjoaa mahdollisuuden katsoa kaikki Suomen ottelut livestriiminä Yle Areenan kautta. MTV puolestaan mahdollistaa miesten Nations Leaguen muiden otteluiden striimaamisen C More -palvelun kautta.

🎬 Kuka lähettää Kansojen liigan TV-lähetykset?

Suomen otteluiden lähetyksistä vastaa Yle, joka näyttää pelejä TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.