Historian ensimmäisen naisten Uefa Nations Leaguen lohkovaihe on ohi, ja Espanja, Saksa, Ranska ja Hollanti jatkavat kilpailun pudotuspeleihin. Välierät ja Kansojen liiga finaali pelataan helmikuussa 2024. Vielä ei ole tiedossa, mitkä joukkueet kohtaavat toisensa välierissä. Otteluparit arvotaan ensi viikon maanantaina 11. joulukuuta.

Samaan aikaan pelataan Kansojen liigan putoamiskarsintoja. A-liigan lohkokolmosiksi sijoittuneet pelaavat putoamiskarsinnassa B-liigan lohkokakkosiksi sijoittuneita vastaan. B-liigan lohkovoittajat, mukaan lukien Suomi, nosuevat suoraan ylimpään divisioonaan, kun taas A-liigan lohkojumbot putoavat sarjaporrasta alemmas. Vastaavat putoamiskarsinnat pelataan myös B-liigan lohkokolmosten ja C-liigan lohkokakkosten välillä.

Hollanti, Saksa, Espanja ja Ranska Nations Leaguen lopputurnaukseen

A1-lohkossa Hollanti varmisti paikkansa pudotuspeleissä voittamalla lohkon. Englanti ylsi tasapisteisiin hollantilaisten kanssa, mutta Damaris Egurrolan lohkon viimeisen ottelun lisäajalla iskemät kaksi maalia varmistivat sen, että Hollanti voitti lohkonsa Englanti paremmalla maalierolla. Kolmanneksi sijoittuneella Belgialla on edessään karsintapelit, joissa se pyrkii välttämään putoamisen. Skotlanti jäi lohkossaan viimeiseksi ja putoaa suoraan B-liigaan.

A2-lohkosta Kansojen liigan lopputurnaukseen etenee Ranska, kun taas Norjalla on edessään karsintapelit. Lohkon neljänneksi jäänyt Portugali putoaa alempaan sarjaan. Itävalta sijoittui lohkossaan toiseksi ja pitää paikkansa A-liigassa.

Lohkossa A3 Saksa voitti lohkon pisteen erolla Tanskaan ja eteni pudotuspeleihin. Toiseksi sijoittunut Tanska onnistui säilyttämään paikkansa A-liigassa. Islanti puolestaan joutuu taistelemaan karsinnoissa välttääkseen putoamisen sijoituttuaan kolmanneksi. Viimeiseksi sijoittunut Wales putoaa B-liigaan.

Lohkossa A4 Espanja sijoittui ensimmäiseksi ja pääsee pudotuspeleihin. Italia sijoittui toiseksi ja Ruotsi, joka sijoittui lohkossaan kolmanneksi, pelaa nyt putoamiskarsinnassa A-liigassa pysymisestä. Sveitsi putoaa B-liigaan.

A-liigan lopulliset sijoitukset

Lohko A1

Hollanti 12p (+8)
Englanti 12p (+7)
Belgia 8p (-3)
Skotlanti 2p (-12)

Lohko A2

Ranska 16p (+8)
Itävalta 10p (-1)
Norja 5p (+1)
Portugali 3p (-8)

Lohko A3

Saksa 13p (+11)
Tanska 12p (+4)
Islanti 9p (-4)
Wales 1p (-11)

Lohko A4

Espanja 15p (+14)
Italia 10p (+3)
Ruotsi 7p (-2)
Sveitsi 3p (-15)