Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa Sveitsin tiistaina 12.9. Turun Veritas stadionilla. Viisi päivää aiemmin Suomi pelaa harjoitusottelun Islantia vastaan samalla stadionilla.

Suomi avaa karsintansa kohti vuoden 2025 U21 EM-kisojen syyskuun 12. päivä Turussa, kun se haastaa F-lohkon voittajasuosikiksi tituleeratun Sveitsin. Pikkuhuuhkajien tuleva vastustaja eteni tämän kesän EM-kisoissa jopa puolivälieriin asti, ja joukkueesta löytyy edelleen muutamia U21 EM-kisoissa nähtyjä pelaajia.

– On selvää, että vastaan tulee todella kova joukkue. Sveitsi on selviytynyt kahteen edelliseen U21-EM-lopputurnaukseen, joten heidän lähihistoriansa on vakuuttava. He eivät ole vielä julkaisseet joukkuettaan, mutta mukana on todennäköisesti pelaajia, jotka ovat ehtineet debytoida Sveitsin A-maajoukkueessa. Mielestäni on hyvä kohdata heti karsinnan alussa kotiottelussa yksi lohkon kovimmista joukkueista. Lähdemme ehdottomasti voittamaan peliä ja meillä on siihen realistinen mahdollisuus, Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Suomi puolestaan ei valitettavasti saa jalkeille parasta mahdollista kokoonpanoaan, sillä Pikkuhuuhkajien avainpelaajiin kuuluvat Nathan Skyttä ja Robin Tihi joutuvat jättämään syyskuun maaottelut väliin loukkaantumisten takia.

Heidän sijastaan joukkueeseen on nimetty kaksi uutta pelaajaa, kun aiemmin nuoremmissa maajoukkueikäluokissa esiintyneet Rony Jansson ja Roni Hudd nostetaan mukaan Pikkuhuuhkajien kokoonpanoon. VPS:ssä pelaava Hudd on esiintynyt tällä kaudella todella vahvasti Veikkausliigassa, kun taas Jansson on päässyt jo debytoimaan Allsvenskanissa Kalmar FF:n paidassa.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintalohkoon kuuluvat Sveitsin lisäksi Romania, Albania, Armenia ja Montenegro. Jokaisen lohkon voittaja sekä kolme parasta lohkokakkosta etenevät suoraan Slovakiassa pelattavaan lopputurnaukseen. Kuusi muuta lohkokakkosta jatkavat EM-jatkokarsintaan, jonka kautta aukeaa vielä kolme paikkaa EM-kisoissa.

Ennen Sveitsi-kamppailua Suomi pelaa harjoitusottelun Islantia vastaan. Ottelu pelataan torstaina 7. syyskuuta klo 13:00.

Pikkuhuuhkajien joukkue syyskuun maaotteluihin (suluissa aiemmat seurat Suomessa)

Lucas Bergström (mv), Chelsea FC (TPS, Pargas IF)
Elmo Henriksson (mv), IFK Mariehamn (HJK, KyIF)
Lasse Schulz (mv), Viborg FF (FC Honka, HJK, KäPa, HyPS)
Tomas Galvez, Manchester City
Roni Hudd, VPS
Rony Jansson, Kalmar FF (HJK, GrIFK)
Jere Kallinen, AC Oulu (OLS)
Topi Keskinen, HJK (MP)
Miika Koskela, Tromsø IL (AC Oulu, OLS, OTP, ORPa, Ajax-Sarkkiranta)
Ville Koski, FC Honka (TuPS, PKKU)
Otso Liimatta, FC Famalicão (AC Oulu, OLS, Tervarit)
Adam Marhiev, FK Rīgas Futbola Skola (HJK, FF Jaro)
Kai Meriluoto, FKS Stal Mielec (HJK, Ilves, KyIF)
Tony Miettinen, KuPS (AC Oulu, SiPS)
Eetu Mömmö, Fimleikafélag Hafnarfjarðar (Ilves, TPV)
Jussi Niska, FC Inter (RoPS, FC Santa Claus)
Niklas Pyyhtiä, Ternana Calcio (FC Honka, TPS, TuNL)
Agon Sadiku, IK Start (FC Honka, HJK, HJS)
Juho Talvitie, Lommel SK (Ilves)
Casper Terho, Royale Union Saint-Gilloise (HJK, MPS, Valtti, PK-35, FC Kontu)
Santeri Väänänen, Rosenborg BK (HJK, PPV)
Kalle Wallius, IK Start (HJK, HPS)
Leo Walta, Mjällby AIF (HJK, PPS)
Miska Ylitolva, KTP (HJK, RoPS, FC Santa Claus, Tervarit)

Pikkuhuuhkajien ottelut syyskuussa

Torstaina 7.9.2023 klo 13:00: Suomi – Islanti (harjoitusottelu)
Tiistaina 12.9.2023 klo 18:00: Suomi – Sveitsi (EM-karsintaottelu)