ComeOn

Puola, Portugali, Espanja ja Ukraina etenivät futsalin U19 EM-kisojen pudotuspeleihin, jotka alkavat torstai-iltana välieräotteluilla. Finaali pelataan lauantaina.

Espanja ja Ukraina varmistivat paikkansa pudotuspeleissä jo kahden ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen. A-lohkon avauskierroksella Ukraina voitti Kroatian 6–4, kun taas Espanja jyräsi Romanian peräti 9–0. Toisella ottelukierroksella hallitseva mestari Espanja jatkoi vakuuttavia otteitaan voittamalla Kroatian 11–1. Ukraina taas kaatoi Romanian 5–2. Lohkovaiheen päätöskierroksella joukkueet pelasivat sopuisan 2–2 tasapelin, mikä tarkoitti, että Espanja eteni pudotuspeleihin lohkovoittajana paremman maalieronsa turvin.

B-lohkossa jatkoon menijöitä jouduttiin sen sijaan jännittämään lohkovaiheen viimeisille hetkille asti. Portugali varmisti lohkovoittonsa voittamalla Italian 6–1. Italian tappio tiesi myös sitä, että Puolalle olisi riittänyt Ranskaa vastaan pistekin pudotuspelipaikkaan. Puola kuitenkin hoiti leiviskänsä tyylillä ja kaatoi lohkojumboksi jääneen Ranskan 3–2.

Lohkon tilanne meni todella kimurantiksi, sillä aiemmin Portugali voitti Puolan 4–2, mutta Puola puolestaan voitti Italian 4–1. Sekä Italia että Portugali kaatoivat Ranskan ennen lohkovaiheen päätöskierrosta. Tämä tarkoitti sitä, että päätöskierroksella jokaisella joukkueella oli ainakin teoreettiset mahdollisuudet jatkopaikkaan. Portugali ja Puola eivät kuitenkaan jättäneet maalieron tuijottamiselle sijaa voittamalla omat ottelunsa.

Turnauksen välierät pelataan tänään torstaina. Illan aiemmassa ottelussa Portugali saa vastaansa Ukrainan, kun myöhemmässä ottelussa kohtaavat Espanja ja Puola. Voittajat etenevät finaaliin, joka pelataan lauantaina klo 20:00 Suomen aikaa.

Futsalin alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisat järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäistä kertaa turnaus pelattiin vuonna 2019 Latviassa. Tuolloin välierissä nähtiin niin ikään Espanja, Portugali ja Puola. Neljäs välieriin selvinnyt joukkue tuolloin oli Kroatia. Espanja voitti historian ensimmäisen U19 EM-kullan kaatamalla välierissä Puolan ja finaalissa Kroatian.

Ottelut voi katsoa maksuttomasti suorana Uefa.tv:stä.

Futsalin U19 EM-kisojen pudotuspelien otteluohjelma

Ajat Suomen aikaa.

Välierät

Torstaina 8. syyskuuta klo 19:00: Portugali – Ukraina
Torstaina 8. syyskuuta klo 22:00: Espanja – Puola

Finaali
Lauantaina 10. syyskuuta klo 20:00