Velobet

Suomen Palloliitto on jättänyt hakemuksensa vuoden 2026 futsalin miesten EM-kisojen järjestämisestä.

– Meillä on maailmanluokan tapahtumaosaamista ja Suomi on edellisten futsalin miesten EM-kisojen puolivälieräjoukkue, mikä antaa vahvan tuen kisahakemuksellemme. Haluamme vahvistaa futsalin kasvua niin Suomessa kuin Euroopassa ja olla tiivis osa kansainvälistä futsalyhteisöä, joten oli meille selkeä päätös olla mukana hakemassa EM-kisoja Suomeen. Olimme hyvin lähellä saada jalkapallon 2025 naisten EM-kisat Pohjoismaihin, ja prosessi antoi meille arvokasta tietoa vahvuuksistamme. Meillä on osaamista, intohimoa ja hyvät olosuhteet järjestää kaikkien aikojen futsalin miesten EM-kisat Suomessa, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo Palloliiton tiedotteessa.

Suomi on toukokuussa jättänyt hakemuksensa futsalin EM-kisojen 2026 järjestäjäksi. Muuta kisaisännyyttä hakeneet maat ovat Latvia, Ranska, Liettua ja Belgia. Päätös turnauksen järjestäjästä tehdään tämän vuoden joulukuussa.

Palloliitto uskoo, että Suomen hakemuksen puolesta puhuvat sekä maajoukkueiden suosio, aiemmat hyvät kokemukset Uefan tapahtumien järjestämisestä – kuten viime kesän Super Cup – sekä laadukkaat olosuhteet.

Uefa edellyttää kisaisännältä kahta hallia, joista toisessa on oltava vähintään 7500 ja toisessa vähintään 4500 paikkaa. Jos Suomi valitaan kisojen järjestäjäksi, pelataan otteluita Espoon Metro Areenalla sekä Tampereen Hakametsän jäähallissa.

Futsalin miesten EM-kisoihin osallistuu 16 maata, jotka pelaavat neljässä lohkossa. Lohkovaiheen jälkeen pelataan puolivälierät, välierät ja mitalipelit.

Suomi osallistui historiansa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin alkuvuodesta 2022, kun miesten futsalmaajoukkue debytoi EM-kisoissa. Joukkue selvitti tiensä sensaatiomaisesti turnauksen puolivälieriin asti, ja on lähellä edetä jälleen vuoden 2024 lopputurnaukseen.

Palloliitossa uskotaan, että menestys antaa lisäpontta Suomen EM-kisahakemukselle.

– Futsal Suomessa on jatkuvassa kasvussa ja kiinnostus maajoukkueitamme kohtaan on korkealla. Miesten futsalmaajoukkue on jo osoittanut kuuluvansa Euroopan huipulle. Suomessa olosuhteet mahdollistavat onnistuneen turnauksen järjestämisen niin urheilullisesti kuin yleisönkin kannalta ja pystyisimme tarjoamaan eurooppalaiselle futsalyhteisölle upeat kisat, toteaa futsalin kehityspäällikkö Kirsi Nummela.