Suomen U19-pojat kohtaavat Belgian, Italian ja Saksan ikäluokan EM-jatkokarsinnassa Vantaalla ja Helsingissä maaliskuun lopussa.

Suomen U19-pojat isännöivät maaliskuun lopussa EM-jatkokarsintaturnausta Vantaalla ja Helsingissä. Vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden maajoukkue taistelee kotiyleisön edessä paikasta kesäkuussa pelattaviin EM-kisoihin Belgian, Italian ja Saksan kanssa. Muut ottelut pelataan Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla, mutta jatkokarsinnan huipentava Suomen ja Saksan välinen ottelu järjestetään Helsingissä Bolt Arenalla 29.3.

Joukkueen valmentajan Teemu Eskolan mukaan jatkokarsintaturnaus on poikkeuksellinen tapahtuma Suomessa. Eskola muistutti Palloliitolle, että viimeksi, kun Suomessa pelattiin saman ikäluokan turnauspelejä, nähtiin otteluissa lukuisia tulevaisuuden tähtiä. Suomessa järjestettiin vuoden 2018 U19 EM-kisat, joissa pelasivat muun muassa Erling Braut Håland, Malang Sarr, Sandro Tonali ja Moise Kean.

– Myös maaliskuun turnauksessa nähdään varmasti pelaajia, jotka ovat joku päivä maailman huipulla. Tulevia tähtiä on kaikissa neljässä joukkueessa, ja heitä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan. Junioripelaajille- ja valmentajille turnaus on loistava mahdollisuus nähdä omin silmin, mihin tämän ikäiset pelaajat kykenevät, Eskola sanoo.

Haaste on Suomelle kova, sillä vain lohkovoittaja etenee Slovakiassa 20. heinäkuuta alkavaan lopputurnaukseen.

Liput EM-jatkokarsinnan otteluihin myydään paikan päällä stadioneilla. Lippuja voi ostaa joko päiväkohtaisesti tai kerralla kaikkiin turnauksen peleihin. Lasten päiväliput maksavat 5 euroa ja aikuisten 10 euroa. Turnauslippu maksaa lapsille 10 euroa ja aikuisille 20 euroa.

EM-jatkokarsintaturnauksen ohjelma:

23.3. 12:30 Italia – Saksa (Myyrmäen jalkapallostadion)
23.3. 18:30 Suomi – Belgia (Myyrmäen jalkapallostadion)

26.3. 11:00 Belgia – Saksa (Myyrmäen jalkapallostadion)
26.3. 16:00 Italia – Suomi (Myyrmäen jalkapallostadion)

29.3. 17:30 Belgia – Italia (Myyrmäen jalkapallostadion)
29.3. 17:30 Saksa – Suomi (Bolt Arena)