Vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneiden poikien maajoukkue toimii isäntänä maaliskuussa pelattavissa EM-jatkokarsinnoissa. Suomi on mukana taistelussa kisapaikasta ja kohtaa Belgian, Italian ja Saksan. Lohkon voittaja etenee kesäkuussa pelattaviin vuoden 2022 U19 EM-kisoihin.

Paikka jatkokarsinnoissa irtosi, kun Minihuuhkajat kaatoivat aiemmassa karsintavaiheessa Puolan ja Maltan. Tappio Ukrainalle ei haitannut, sillä Suomi eteni jatkokarsintaan lohkokakkosena. Joukkueen päävalmentaja Peter Lundberg on innoissaan tärkeiden jatkokarsintaotteluiden kynnyksellä.

– Meillä on edessämme hieno haaste. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvät fiilikset sekä erinomainen terveystilanne. Jatkokarsinta on meille loistava mahdollisuus verrata tasoamme Euroopan kärkimaihin – ja on hienoa päästä pelaamaan Suomessa, Lundberg kertoo Palloliiton verkkosivulla.

Lundbergin mukaan jatkokarsinta on Suomelle lopputurnauksen veroinen haaste, mutta samalla mahtava kokemus.

– Me voimme suhtautua jatkokarsintaan lopputurnauksena ja teemme kaikkemme, jotta pystyisimme yllättämään vastustajamme. Pelaajille ottelut tulevat olemaan fantastisia kokemuksia – toivottavasti saamme niihin kotiyleisöltä vahvan tuen.

U19-maajoukkue valmistautuu EM-jatkokarsintaan tällä hetkellä Eerikkilässä. Joukkue pelaa keskiviikkona 23. helmikuuta harjoitusottelun Ykkösessä pelaavaa Pargas IF:tä vastaan. Päivää myöhemmin Minihuuhkajat testaavat kuntonsa Veikkausliigassa pelaavaa FC Interiä vastaan. Ottelu pelataan klo 12:00 ja sen voi katsoa maksutta Palloliiton YouTube-kanavalta.

EM-jatkokarsinta pelataan Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla ja Helsingin Bolt Arenalla. Otteluiden tarkat alkamisajankohdat ja tiedot lipunmyynnistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

U19-poikien EM-jatkokarsintaottelut

23. maaliskuuta 2022
Italia – Saksa, Myyrmäen jalkapallostadion
Suomi – Belgia, Myyrmäen jalkapallostadion

26. maaliskuuta 2022
Belgia – Saksa, Myyrmäen jalkapallostadion
Italia – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion

29. maaliskuuta 2022
Italia – Belgia, Myyrmäen jalkapallostadion
Saksa – Suomi, Bolt Arena

U19-pojat Eerikkilän harjoitusleirillä (kasvattajaseura suluissa)

Hemmo Riihimäki KuPS (KPV)
Elmo Henriksson IFK Mariehamn (HJK, KyIF)
Eetu Huuhtanen Ilves
Luka Kuittinen FC Inter (RoPS, FC Santa Claus, TP-47)
Jesse Nikki HIFK (FC Honka)
Sampo Ala-Iso IF Gnistan (RoPS, KePS, TP-47) (nimetty Miika Koskela AC Oulu (OLS, OTP, OrPa, Ajax-Sarkkiranta) tilalle 18.2.)
Oiva Laaksonen FC Haka (Valkeakosken Nappulaliiga) (nimetty Nikolas Talo FC Groningen (TPS, KaaPo, KaaNa) tilalle 18.2.)
Oliver Pettersson EIF (FC Honka, EPS)
Miska Ylitolva HJK (RoPS, Tervarit, FC Santa Claus)
Matias Kivikko Venezia FC (FC Honka, EsPa)
Elias Collin FC Haka (KäPa, NJS)
Daniel Koskipalo FC Lahti (FC Reipas)
Niilo Kujasalo HJK (KäPa)
Niilo Saarikivi FC Honka (FC WILD)
Lasse Ikonen IF Gnistan (AC Oulu, OLS)
Daniel Rökman HJK (PKKU, MPS, PuiU, KoPSe, Legirus Inter) (nimetty Marius Könkkölä AC Oulu (HJK, SAPA, KäPa, KulPS, KRC Genk) tilalle 18.2.)
Otso Koskinen FC Honka (VJS)
Noel Hasa Ilves (NoPS, TPV, TFA)
Casper Terho HJK (MPS, Puotinkylän Valtti, PK-35, FC Kontu)
Niklas Leinonen FC KTP
Oscar Wiklöf IFK Mariehamn
Topi Keskinen MP
Anton Aaltonen HJK
Agon Sadiku FC Honka (HJK, HJS)
Kai Meriluoto Ilves (HJK, KyIF)