ComeOn

Vuoden 2023 U21-poikien EM-kisojen lohkovaihe on nyt päättynyt ja kuudestoista joukkueesta on jäljellä enää kahdeksan. U21 EM-kisojen pudotuspelit alkavat lauantaina puolivälierillä, joiden voittajat jatkavat ensi keskiviikkona pelattaviin välieriin. Tähän artikkeliin on koottu yhteenveto lohkovaiheen päätöskierroksesta ja puolivälieristä.

A-lohkossa Portugali onnistui nappamaan todella kipeästi kaipaamansa voiton Belgiasta, mikä nosti joukkueen lohkon kakkoseksi lohkovoiton varmistaneen Georgian taakse. Voitto tuli mitä dramaattisimmalla tavalla, kun Tiago Dantas upotti rangaistuspotkun ottelun 89. minuutilla. Maali olisi kuitenkin ollut merkityksetön, mikäli Hollanti olisi samaan aikaan pystynyt kaatamaan Georgian. Lohkovoittoa hamunnut Georgia kuitenkin piti kiinni tasapelistä kynsin ja hampain ja eteni puolivälieriin yhdessä Portugalin kanssa.

B-lohkossa puolestaan Espanja ja Ukraina olivat jo ennen päätöskierrosta varmistaneet pääsynsä pudotuspeleihin, ja pelasivat keskenään vain lohkovoitosta. Tasapeli maalein 2–2 tiesi sitä, että Espanja voitti lohkon yhtä maalia paremmalla maalierolla. Ukraina jatkoi pudotuspeleihin lohkokakkosena, ja keskenään tasan pelanneet Kroatia ja Romania lähtivät kotimatkalle.

Myös C-lohkon lopulta voittanut Englanti oli jo varmistanut pudotuspelipaikkansa ennen päätöskierrosta. Lohkovaiheen kolmas voitto Saksaa vastaan tarkoitti, että Englanti jatkoi pudotuspeleihin puhtaalla pelillä. Saksan tappio puolestaan avasi tien jatkoon Israelille, joka teki tarvittavan ja nappasi lohkon kakkospaikan 1–0 voitolla Tšekistä.

D-lohkosta jatkoon etenivät kaikki kolme otteluaan voittanut Ranska ja vain kolme pistettä kerännyt Sveitsi. Sveitsi olisi tarvinnut jatkopaikan varmistamiseen voiton, mutta selvisi puolivälieriin lopulta myös hävittyään Ranskalle, kun Italia jäi samaan aikaan 1–0 tappioon Norjaa vastaan. Sekä Sveitsi, Italia että Norja olivat kaikki lohkon päätyttyä kolmessa pisteessä, mutta Sveitsi nappasi toisen puolivälieräpaikan parempien keskinäisten tulosten turvin. Italian Nicoló Cambiaghi laukoi pallon aivan ottelun loppuhetkillä Norjan maalin tolppaan – yksikin maali olisi vienyt Italian pudotuspeleihin.

U21 EM-kisojen tulokset, lohkovaiheen päätöskierros

A-lohko
Hollanti – Georgia 1-1
Portugali – Belgia 2-1

B-lohko
Kroatia – Romania 0-0
Espanja – Ukraina 2-2

C-lohko
Israel – Tšekki 1-0
Englanti – Saksa 2-0

D-lohko
Italia – Norja 0-1
Sveitsi – Ranska 1-4

Näin pelataan U21 EM-kisojen 2023 puolivälierät

Lauantai 1. heinäkuuta

Klo 18:00 Georgia – Israel
Klo 21:00 Espanja – Sveitsi

Sunnuntai 2. heinäkuuta

Klo 18:00 Englanti – Portugali
Klo 21:00 Ranska – Ukraina