ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Suomen miesten futsalmaajoukkue teki kuluvan vuoden huhtikuussa historiaa, kun se varmisti paikkansa historiansa ensimmäisissä arvokisoissa. Joukkue valmistautuu alkuvuonna pelattaviin EM-kisoihin kohtaamalla Kroatian kahdesti kotonaan.

Edessä kaksi harjoitusottelua Kroatiaa vastaan Espoossa ja Tampereella

Miesten futsalmaajoukkue kohtaa Kroatian kahdesta ennen joulua. Ottelut pelataan sunnuntaina 19.12. klo 15:00 Opinmäen liikuntahallissa Espoossa ja maanantaina 20.12. Tampereen Kauppi Sports Centerissä.

Kroatia on kovan luokan maajoukkue ja pelaa Suomen tavoin ensi vuoden EM-kisoissa. Otteluiden tarkoituksena onkin varmasti hakea tuntumaa sen tason maita vastaan, jotka Suomi tulee kohtaamaan historiansa ensimmäisissä arvokisoissa.

Futsalin miesten EM-kisat pelataan Hollannissa tammi-helmikuussa 2022. Suomi pelaa samassa alkulohkossa Italian, Slovenian ja Kazakstanin kanssa.

Suomi pelaa historiansa ensimmäisen arvokisaottelun Groningenissa 20. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu Italia. Lohkon muut ottelut ovat 24.1. Groningenissa pelattava Kazakstan-ottelu ja 28.1. Amsterdamissa pelattava lohkon päätösottelu Sloveniaa vastaan.

Kroatia pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa Venäjän, Puolan ja Slovakian kanssa.

Suomen lohkovaiheen ottelut futsalin EM-kisoissa 2022

20.1.2022 Italia – Suomi, Groningen
24.1.2022 Suomi – Kazakstan, Groningen
28.1.2022 Slovenia – Suomi, Amsterdam

Taistelu kisapaikoista käy kuumana

Miesten futsalmaajoukkue kokoontui viimeksi marraskuun puolessavälissä. Eerikkilän urheiluopistolla oli 11.–15.11. poikkeuksellisen laaja ryhmä, sillä valmennus halusi päästä kokoontumaan kaikkien kisapaikasta taistelevien pelaajien kanssa. Täten myös pienistä loukkaantumisista kärsineet maajoukkuepelaajat kutsuttiin mukaan leirille.

Maajoukkueen valmentaja Ville Sihvonen oli tyytyväinen pelaajien tekemiseen ja leirin antiin, ja on sitä mieltä, että kilpailu kisapaikoista tulee olemaan äärimmäisen tiukkaa.

– Erittäin tyytyväinen täytyy taas olla koko ryhmän tekemiseen leirillä. Koskee niin pelaajia kuin taustojakin. Pelaajilla on todella kova kilpailu kisapaikoista ja se näkyi laadukkaana tekemisenä ja kovana intensiteettinä kaikissa harjoituksissa, Sihvonen sanoi Palloliiton kotisivuilla.

Mitään merkittäviä taktisia uudistuksia Sihvonen ei lähtenyt joukkueeseen sisään ajamaan. Leirin pääpainopisteenä oli pelillisten yksityiskohtien hiominen.

– Harjoitteissa käytiin monipuolisesti läpi kaikkia pelin eri osa-alueita. Taktisella puolella pikkuhiljaa on alettu kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin, joiden tiedetään ratkaisevan isoja asioita lopputurnauksessa.

Kroatia-ottelut viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä

Kroatia-ottelut ovat pelaajille viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä ennen EM-kisoihin lähtevän joukkueen valitsemista. Todennäköisesti intensiteetti peleissä tuleekin olemaan korkealla, sillä jokainen maajoukkuerinkiin kuuluva pelaaja haluaa takuuvarmasti olla mukana Suomen historian ensimmäisissä futsalin arvokisoissa.

Sihvonen totesikin Eerikkilän leirin jälkeen, että joukkueesta pystyi jo selkeästi aistimaan EM-kisojen luoman innostuksen ja jännityksen.

– Hyvä fiilis kaikin puolin. Toiseksi viimeinen leiri ennen turnausta ja kaikki odottavat innolla seuraavaa joulukuun leiriä ja maaotteluja Kroatiaa vastaan. Silloin ollaan jo lähellä h-hetkeä, mitä kohti olemme jo kesäkuusta asti menneet.

Lipunmyynti Kroatia-otteluihin aukeaa perjantaina 3. joulukuuta klo 15:00.