Suomen futsalmaajoukkue kokoontui maanantaina Eerikkilään hiomaan peliänsä kuntoon ennen tammikuussa pelattavia EM-kisoja. Leirin ensimmäisenä päivänä ei vielä harjoiteltu, mutta tiistaina oli jo vuorossa kahdet treenit.

Joukkueen laitapelaajan Sergei Korsunovin mukaan joukkueessa vallitsee odottava tunnelma ennen tammikuun arvoturnausta.

– Hyvillä mielin olemme taas kokoontuneet valmistavalle leirille. Sekä pelaajat että valmentajat ovat intoa täynnä. Innostuneet ja vähän odottavat fiilikset.  Emme tuo tällä leirillä enää juuri uusia asioita mukaan peliin. Hiomme niitä pikkuasioita millä olemme pärjänneet entistä paremmiksi ja viilataan niitä kuntoon.

– Kulmakivenämme on ollut hyvä puolustuspeli ja sitä käymme edelleen läpi. Käymme läpi myös hyökkäyspelin variaatioita ja veskarin kanssa hyökkäämistä enemmän läpi. Erikoistilanteet ovat myös isossa roolissa.

Joukkue kokoontuu Eerikkilän leirin jälkeen vielä kerran tammikuussa yhteen ennen MM-kisoja. Korsunovin mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että ryhmässä vallitsee hyvä joukkuehenki ja kaikki nauttivat yhdessäolosta.

– On tärkeä olla niin paljon yhdessä kuin mahdollista, vaikka tunnemme toisemme muutenkin todella hyvin. On kuitenkin tärkeä kokoontua ja palautella mieliin niitä asioita, joissa olemme hyviä ja missä meillä on vielä parannettavaa.

Suomella oli hyvät mahdollisuudet selviytyä myös MM-kisoihin, mutta Serbia oli jatkokarsinnoissa etevämpi lukemin 6-5. Korsunovin mukaan joukkue sisuuntui MM-kisapaikan jäätyä haaveeksi ja sai lopulta balsamia haavoihinsa EM-lopputurnauspaikan varmistuttua.

– Kyllähän se oli unelmien täyttymys ja sitä kohti on pitkään menty. MM-karsinnoissa Serbia-pelit siirtyivät ensin koronan takia ja niissä kävi sitten miten kävi. Olimme silloin jo lähellä ja päätimme sen jälkeen, että seuraaviin kisoihin menemme vaikka mikä olisi.

Kisapaikan varmistuminen on tuonut myös tarvittavan piristysruiskeen koko joukkueen tekemiseen. Kaikki tietävät, että tammikuussa täytyy olla parhaimmillaan.

– Töitä on tehty kesästä asti. Haluamme menestyä EM-kisoissa emmekä halua olla vain numerona siellä. Aloitimme jo kesällä fysiikkatreenit ja kisat ovat olleet takaraivossa. Koko ajan on mielessä mitä voisi tehdä paremmin kisoja ajatellen, ja kyllä tässä on asioita muutettu, mutta hyvään suuntaan.


Espanja - Englanti