Maanantaina alkanut futsalmaajoukkueen leiri on sujunut hyvissä tunnelmissa. Joukkueessa vallitsee hyvä tunnelma ja odotukset ovat korkealla tammikuun EM-kisoja ajatellen.

Suomen futsalmaajoukkueen valmennustiimiin kuuluvan Ville Sihvosen mukaan Eerikkilän leiri on tähän mennessä ollut onnistunut ja kaikki on sujunut odotusten mukaisesti.

– Leirin alku on sujunut hyvällä ja odotetulla tavalla. Kaikki ovat pysyneet terveinä ja saimme mukaan ne pelaajat ketkä halusimme. Olemme treenanneet hyvin ja pitäneet palavereja, ja on hyvä viettää yhdessä vähän laatuaikaa ennen kisoja.

Suomi kohtaa sunnuntaina ja maanantaina Kroatian. Sihvosen mukaan vastustaja valittiin EM-kisoja silmällä pitäen.

– Kroatia on kova joukkue ja vähän samantyylinen kuin EM-kisojen avausvastustajamme Italia. Saamme kaksi kovaa peliä ennen EM-kisoja.

– Emme tee pelaamiseemme mitään älyttömän isoja muutoksia. Pelimme perustoja hinkataan entistä paremmaksi ja vahvemmiksi. Vähän olemme valmennuksen kanssa jo pohtineet Kroatiaa ja pikkaisen katselleet myös Italiaa.

Arvokisapaikan saavuttaminen on lisännyt reilusti kiinnostusta futsalmaajoukkueen ympärillä. Myös Eerikkilän leirillä on median edustajia aiempaa enemmän paikalla.

– Onhan tämä vähän erikoista aikaa ja liikkuvia osia on paljon, kun on kuvauksia ja mediaa, mutta olemme niistä iloisia. Tässä on jo hyvää virinää ja pientä jännitystä päällä. Tunnelma on muuten rento eikä meidän tarvitse stressata esimerkiksi joukkuevalintojen kanssa, ja tämä leirisapluuna sekä rutiinit ovat tuttuja. Vielä ennen kisoja meillä on muutaman päivän leiri ennen kisapaikalle matkustamista.

Pitkän päivätyön niin pelaajana, kuin valmentajana tehnyt Sihvonen on iloinen futsalin kehityksestä Suomessa. Pääsy EM-kisoihin on kova juttu myös henkilökohtaisella tasolla.

– Ennen kaikkea joukkueen ja suomalaisen futsalin puolesta olen iloinen. Toki rehellisyyden nimissä olen myös iloinen omasta puolestani. Tässä on tullut uhrattua aika monta työtuntia, päivää ja vuotta tähän. Monta peliä, leiriä ja harjoitusta. Olen ollut 155 maaottelussa mukana joko pelaajana tai taustoissa ja onhan tähän aika paljon aikaa sutattu. Arvokisapaikka on kyllä kruunu tälle kaikelle.


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG