ComeOn

Huuhkajat lähti hakemaan Pohjois-Irlantia vastaan ennen kaikkea hyvää peliesitystä. Tarkoituksena oli todistaa sekä joukkueelle itselleen että faneille, että Suomella on edelleen pelilliset edellytykset EM-kisoihin. Sen joukkue myös teki. Kasvojen pesu täyttyi kaikkien tavoitteiden mukaisesti, ja jatkuu maanantaina San Marinossa.

Vaikka Huuhkajat pelasi perjantaina Pohjois-Irlantia vastaan tavallaan paineettomassa tilassa, olivat lähtökohdat otteluun silti kaikkea muuta kuin helpot. EM-karsintojen kannalta ottelun tuloksella ei ollut merkitystä, mutta joukkueella oli niskassaan kaksi häpeällistä tappiota sekä kotiyleisön vihellykset, ja edessään EM-kisapaikan ratkaisevat EM-jatkokarsinnat.

Kuten Markku Kanerva viime viikolla sanoi, marraskuun ottelut ovat Huuhkajille ennen kaikkea paikka kunnian palautukseen, itseluottamuksen kohottamiseen ja sen osoittamiseen, että valitulla pelitavalla voi edelleen menestyä.

Perjantaina tässä onnistuttiin loistavasti, vaikka vastus olikin yllättävän heikko. Siitä huolimatta 4-0 voitto kotiyleisön edessä sellaista vastustajaa vastaan, joka oli ennen tätä päästänyt näissä karsinnoissa vain yhdeksän maalia kahdeksaan peliin, oli parasta mahdollista lääkettä Huuhkajia vaivanneeseen (ja joukkuetta kohtaan osoitettuun) luottamuspulaan.

– On todella hyvä fiilis. Puhuttiin ennen peliä siitä, että meidän pitää näyttää, ettei meidän taso ole niin alhaalla kuin viime peleissä on nähty. Ottelun alku oli vähän hakemista, olosuhteet oli aika vaikeat, mutta otettiin lopulta vakuuttava voitto. Tästä on kiva lähteä kohti San Marinoa, yhden maalin tehnyt ja toisen syöttänyt Teemu Pukki kertoi medialle ottelun jälkeen.

Vaikka tuloksellisesti marraskuun otteluilla ei ole merkitystä, on niillä suuri rooli juuri joukkueen itseluottamuksen kannalta. Vaikka EM-karsinnat päättyvät pettymykseen, on paikka ensi kesän EM-kisoissa edelleen Huuhkajien omissa käsissä. Joukkue pelaa maaliskuussa EM-jatkokarsinnassa, jossa kaksi ottelua voittamalla etenee EM-lopputurnaukseen.

– Kolmen tappion jälkeen haluttiin näyttää, mikä joukkue me ollaan. 4-0 voitto kotona on selkeä osoitus siitä. Meillä on edelleen loistavat mahdollisuudet päästä kisoihin. Kun ei tiedetä, ketä vastaan pelataan, on vaikea valmistautua, mutta ylipäätään se, että päästään pelaamaan yhdessä, takaisin voittokantaan ja tehtyä maaleja, on meille iso asia. Siinä onnistuttiin loistavasti, helpottavan avausmaalin iskenyt Joel Pohjanpalo sanoi.

Myös Huuhkajien päävalmentaja Kanerva oli ennen ottelua selväsanainen siitä, mikä näiden pelien suurin anti on. Toki myös pelillisiä asioita testataan, ja omaa pelaamista halutaan kehittää, mutta tärkein kehityksenkohde on silti henkisellä puolella.

Kotiyleisön huudattaminen neljään kertaan ehjällä peliesityksellä oli juuri sitä, mitä Huuhkajat perjantaina kaipasi. Jos maanantaina sama toistuu vielä San Marinon vieraana, pitäisi kaiken ainakin joukkueen uskottavuuden suhteen olla kunnossa maaliskuuta silmällä pitäen.

– Mielestäni tämä ottelu palveli meitä hyvin. Ennen kaikkea sen takia, että saatiin itseluottamusta, Kanerva kertoi.

– Meidän teemana oli kasvojen pesu. Osa 1 on nyt suoritettu. Osa 2 on maanantaina San Marinossa.