Vuoden 2024 jalkapallon U17 EM-kisat alkavat tänään. Tämän vuoden alle 17-vuotiaiden poikien EM-kisat pelataan Kyproksella, ja niiden voittaja kruunataan keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Jalkapallon U17 EM-kisat 2024 pyörähtävät käyntiin tänään, kun kisojen isäntämaa Kypros kohtaa Tšekin. Avauspäivän muissa otteluissa yhteen iskevät A-lohkon kaksi muuta joukkuetta, Serbia ja Ukraina, sekä C-lohkon Italia ja Puola sekä Slovakia ja Ruotsi.

Turnauksen lohkovaihe kestää maanantaihin 27. toukokuuta asti. Mukana on yhteensä 16 joukkuetta, ja turnauskaavio on tuttuakin tutumpi – joukkueet on jaettu neljän joukkueen lohkoihin, joiden jokaisen kaksi parasta etenee puolivälieriin. Puolivälierät pelataan keskiviikkona 29. toukokuuta ja torstaina 30. toukokuuta.

Puolivälierien voittajat jatkavat välieriin, jotka pelataan lauantaina 2. kesäkuuta. Finaali on vuorossa maanantaina 5. kesäkuuta.

Jo nyt on varmaa, että alle 17-vuotiaiden poikien ikäluokassa saadaan uusi mestari, sillä hallitseva mestari Saksa ei selvinnyt ollenkaan lopputurnaukseen. EM-kisoihin eteni karsintojen Elite Roundin kahdeksan lohkovoittajaa sekä seitsemän parasta lohkokakkosta. Isäntämaa Kyproksella oli varma oli varma paikka lopputurnaukseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kypros pelaa tämän ikäluokan EM-kisoissa.

Otteluita järjestetään kuudella eri stadionilla eri puolilla Kyprosta. Turnauksen pääasiallinen pelipaikka on Alphamega Stadium Limassolissa, jossa pelataan muun muassa turnauksen finaali.

Jalkapallon U17 EM-kisojen 2024 lohkot

Lohko A

Kypros
Ukraina
Serbia
Tšekki

Lohko B

Tanska
Itävalta
Kroatia
Wales

Lohko C

Italia
Ruotsi
Slovakia
Puola

Lohko D

Ranska
Portugali
Espanja
Englanti