Italia voitti Portugalin Kyproksella pelatun U17-poikien EM-kisojen 2024 loppuottelussa ja nousi toistamiseen Euroopan parhaaksi U17-maajoukkueeksi.

Sunnuntai-iltana Kyproksella pelattiin U17-poikien EM-kisojen finaali, jossa kohtasivat Italia ja Portugali. Italia, joka ei ollut voittanut kultaa yli 40 vuoteen, teki finaalissa vaikutuksen alusta alkaen. Italialaiset siirtyivät johtoon Federico Colettan toimesta seitsemän minuutin pelin jälkeen, ja vain yhdeksän minuuttia myöhemmin Francesco Camarda vei Italian 2-0-johtoon.

Toisen puoliajan alussa edellä mainittu Camarda nousi jälleen esiin ja teki 3-0 Italian hyväksi ja käytännössä ratkaisi ottelun. Portugali ei saanut enää kunnollista kiriä aikaiseksi ja niinpä Italia pääsi juhlimaan historiansa toista U17 EM-kultaa. Edellisen kerran Italia voitti ikäluokan EM-kisat vuonna 1982, jolloin ikäluokan EM-kisat pelattiin ensimmäistä kertaa. Italia voitti finaalin myös vuonna 1987, mutta menetti tittelinsä, koska peluutti turnauksessa peliluvaattomia pelaajia.

Seuraavat U17-poikien EM-kisat järjestetään Albaniassa vuonna 2025, jolloin turnaukseen osallistuvat vuonna 2008 syntyneet tai nuoremmat pelaajat. Noissa kisoissa pääsee pelamaan myös AC Milanin huippulupaus, finaalin ratkaissut Camarda, joka valittiin vuoden 2024 EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, vaikka oli mukana sallittua ikärajaa vuotta nuorempana.

Italia – Portugali 3-0 (2-0)

7′ Federico Coletta 1-0
16′ Fransesco Camarda 2-0
50′ Fransesco Camarda 3-0