Jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat 2024 päättyivät Espanjan juhliin. Joukkue voitti Malmössä pelatussa finaalissa Englannin maalein 4-0.

Espanja nappasi jalkapallon U17-tyttöjen Euroopan mestaruuden voitettuaan EM-kisojen finaalissa Englannin vakuuttavasti 4-0. Espanja dominoi turnausta käytännössä alusta loppuun, sillä se voitti kaikki lohkovaiheen ottelunsa tyylipuhtaasti päästämättä maaliakaan. Välierissä joukkue kaatoi Puolan 2-0. Espanjan maaliero koko turnauksen ajalta oli siis 15-0.

Finaalissa Alba Cerrato avasi maalihanat 41 minuutin pelin jälkeen, ja oli myös vahvasti mukana heti toisen jakson alussa tulleessa 2-0 maalissa. Celia Segura puolestaan varmisti Espanjan Euroopan mestaruuden iskemällä joukkueensa kolmannen ja neljännen maalin vain kahdeksan minuutin erotuksella toisistaan.

Aiemmin päivällä pelatussa pronssiottelussa Puola kaatoi Ranskan rankkarikisan jälkeen 3-2. Puola meno ottelussa johtoon Oliwia Zwiazekin maalilla, mutta Ranskan Justine Rouquet tasoitti pelin vain minuuttia myöhemmin, ja vei joukkueensa johtoon hetki ennen taukovihellystä. Puolan takaa-ajo kuitenkin palkittiin, kun Oliwia Lapinska tasoitti pelin 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ottelussa oli merkittävä panos myös siksi, että sen voittaja eteni Espanjan ja Englannin kanssa tänä syksynä pelattaviin U17-tyttöjen MM-kisoihin Dominikaaniseen tasavaltaan. Rankkarikisassa kylmähermoisempi Puola pääsee nyt osallistumaan ensimmäistä kertaa historiassaan tämän ikäluokan MM-kisoihin.

Espanja – Englanti 4-0 (2-0)

41′ 1-0 Alba Cerrato
46′ 2-0 Oma maali
59′ 3-0 Celia Segura
67′ 4-0 Celia Segura

Puola – Ranska 2-2 (1-2)

10′ 1-0 Oliwia Zwiazek
11′ 1-1 Justine Rouquet
40′ 1-2 Justine Rouquet
80′ 2-2 Oliwia Lapinska