Suomi hakee vuoden 2025 jalkapallon EM-kisojen järjestämistä yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Myös kaikkien Pohjoismaiden suurimmat jalkapallotähdet ovat antaneet tukensa ja äänensä kampanjalle. Naisten EM-kisojen 2025 järjestäjämaa tai maat julkaistaan 4. huhtikuuta.

Jos neljän Pohjoismaan yhteinen hakemus valitaan voittajaksi, pelataan Suomessa jalkapallon arvokisoja vuonna 2025. Palloliitto jätti viime syksynä hakemuksen seuraavien naisten EM-kisojen järjestäjäksi yhdessä Norjan, Tanskan ja Ruotsin kanssa.

Uefa päättää vuoden 2025 EM-kisojen järjestäjistä kokouksessaan 4. huhtikuuta. Muut hakijat ovat Puola, Ranska ja Sveitsi kukin omalla hakemuksellaan.

Pohjoismaat ovat kertoneet tavoitteekseen järjestää kaikkien aikojen suurimmat naisten EM-kisat. Turnauksen peleihin on tarkoitus myydä yli 800 000 lippua. Jos pohjoismainen hakemus selviää voittajaksi, pelataan kisojen finaali Pohjoismaiden suurimalla stadionilla, 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends Arenalla.

Lisäksi Pohjoismaat haluavat naisten EM-kisat järjestämällä edistää tasa-arvoa jalkapallossa ja osoittaa sen valtavan potentiaalin, mikä naisten jalkapallossa edelleen piilee. Tämän tavoitteen taakse ovat asettuneet myös jokaisen hakijamaan suurimmat jalkapallotähdet.

– Lupaamme viedä naisten EM-kisat uudelle tasolle, Norjan maajoukkuetta ja Barcelonaa edustava Ingrid Engen sanoo hakijamaiden yhdessä tekemällä videolla, jonka voit katsoa tästä linkistä.

– Lupaamme jättää pysyvän tasa-arvon perinnön jalkapalloon, sanoo puolestaan Chelsean ruotsalainen puolustaja Magdalena Eriksson.

Myös Suomen suurimmat tähdet ovat antaneet tukensa Pohjoismaiden yhteiselle hakemukselle.

– Pohjoismaisella haulla on visiona inspiroida ja rakentaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia naisten pelaamalle jalkapallolle ympäri Euroopan. Myös minua ajaa samanlainen tahtotila joka kerta kentälle astuessani. Olisi unelmieni täyttymys pelata EM-lopputurnaus Pohjoismaissa vuonna 2025 – toivottavasti muu Eurooppa jakaa kanssani saman unelman, vuoden 2022 jalkapalloilijaksi valittu Natalia Kuikka kertoo Palloliiton tiedotteessa.

– Uskon, että Pohjoismaat voivat järjestää kautta aikain parhaan naisten EM-lopputurnauksen. Yhdenvertaisuus ja toisen ihmisen kunnioittaminen ovat arvoja, jotka ovat syvällä meidän pohjoismaisessa elämäntavassa. Näin rakennetaan tulevaisuuden jalkapalloyhteisöä, Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecký pohtii.

Muut pelaajat, jotka ovat antaneet äänensä kampanjalle, ovat Pernille Harder, Victor Lindelöf, Alexander Sørloth ja Kasper Schmeichel.