Velobet

Suomen Palloliitto ilmoitti sunnuntaina, että Inter Miamin laituri Robert Taylor ei liity Huuhkajien vahvuuteen tämän viikon torstaina pelattavaa EM-jatkokarsintojen välierää varten. Taylor ilmoitti viikonlopun aikana Palloliitolle jäävänsä seurajoukkueensa palvelukseen, eikä ole sen takia Huuhkajien käytettävissä maaliskuun maaotteluikkunassa.

Taylor oli mukana Markku Kanervan viime viikolla nimeämässä joukkueessa, joten päätöksen voidaan olettaa tulleen yllätyksenä myös Palloliitolle ja maajoukkueen päävalmentajalle. Tarkempia syitä Taylorin pois jäännille ei kerrottu. Kanerva ei toistaiseksi kutsu joukkueeseen uusia pelaajia paikkaamaan Taylorin poissaoloa.

MLS:ssä viime aikoina hyvässä vireessä olevan Taylorin päätöstä voi pitä todella kovana, sillä torstain Wales-ottelua voi pitää jopa Huuhkajien historian tärkeimpänä. Mikäli Suomi voittaa Cardiffissa pelattavan ottelun, etenee joukkue EM-jatkokarsintojen finaaliin, jonka voittaja pääsee ensi kesänä Saksassa järjestettäviin EM-kisoihin. Jos joukkue häviää Walesille, on mahdollisuus kisapaikkaan menetetty.

MLS ei Euroopan sarjojen tavoin jää maaottelutauolle maaliskuun maaotteluiden ajaksi.

Huuhkajien hyökkääjä Marcus Forss puolestaan loukkasi jalkaansa viikonlopun sarjakierroksella Blackburnia vastaan, ja hänen pelikuntonsa on arvoitus. Middlesbrough’n pelaaja menee tarkempiin tutkimuksiin maanantaina, minkä jälkeen selviää, onko hän Huuhkajien käytettävissä Walesia vastaan.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid