ComeOn

Suomi aloitti valmistautumisensa tammikuun lopussa alkaviin EM-kisoihin kohtaamalla Kroatian Espoossa. Suomi voitti ottelun 1–0.

Ottelun alku oli äärimmäisen tasaista vääntöä. Ottelun edetessä hallinta siirtyi Kroatialle, mutta kuparinen pysyi rikkoutumattomana Suomen maalilla pelanneen Antti Koivumäen hyvien otteiden myötä. Suomen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla siunaantui Jani Korpelalle, mutta viimeistely-yritys vai hieman vajaaksi.

Toisella puoliajalla Suomi paransi peliään ja alkoi ottaa otetta pelistä. Joukkueen tähtipelaaja Panu Autio pääsi yrittämään maalintekoa pariinkin otteeseen, mutta joutui toteamaan Kroatian maalivahdin paremmakseen.

24 minuutin pelin jälkeen kuparinen lopulta rikkoontui. Juhana Jyrkiäinen sai pallon Kroatian maalin eteen ja runnoi sen väkisin verkkoon.

Jyrkiäisen maalin jälkeen Kroatia haki vimmatusti tasoitusta, mutta Suomen puolustus kesti. Koivumäki pelasi maalillaan loistavasti, minkä lisäksi Suomen kenttäpelaajat puolustivat maaliaan tiiviisti ja äärimmäisen uhrautuvasti. Lopussa Kroatia haki vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta tuloksetta.

”Mahtava kokemus pelaajillemme”

Suomelle voitto oli äärimmäisen maukas, sillä Kroatia on Uefan virallisella rankinglistalla sijalla viisi, ja kuuluu tulevien EM-kisojen suurimpiin suosikkeihin. Juuri tämän parempaa tulosta ei Suomi olisi ensimmäiseen harjoitusotteluunsa voinut saada.

Voitto maistui myös Suomen päävalmentajalle Mico Marticille, joka on kotoisin Kroatiasta.

– Tämä oli mahtava kokemus pelaajillemme. Juuri sellainen mitä voimme odottaa ensimmäisestä pelistä (EM-kisoissa) Italiaa vastaan, Martic hehkutti pelin jälkeen.

Futsalmiesten päävalmentaja oli varautunut siihen, että ottelusta Kroatiaa vastaan tulee vaikea.

– Ei ollut mikään salaisuus, että odotimme vaikeaa ottelua. Se olikin vaikea erityisesti ensimmäisellä puoliajalla ja Kroatia vaikutti tuoreelta. Mielestäni dominoimme toista puoliaikaa siihen saakka kunnes he pelasivat ylivoimalla. Niissä tilanteissa Kroatia on vahva.

Huomenna pelataan Tampereella

Suomi kohtaa Kroatian uudestaan maanantaina Tampereella. Ottelu alkaa klo 18:00.

Martic odottaa, että kummatkin joukkueet tulevat parantamaan ensimmäisestä ottelusta.

– Siitä tulee samanlainen peli, mutta he ovat innokkaampia voittamaan meidät. Olen kuitenkin varma, että tulemme pelaamaan myös paljon paremmin.

Kaksi peräkkäistä Kroatia-ottelua toimivat Suomen kenraaliharjoituksena tammikuussa alkavia EM-kisoja varten. Suomi on ensimmäistä kertaa historiassaan mukana futsalin arvokisoissa. Suomen joukkue on leireillyt ennen sunnuntain ensimmäistä harjoitusottelua Eerikkilässä. Marticin mukaan Kroatia ottelut tulevat näyttämään sen, ovatko opit harjoitusleiriltä ja aiemmista otteluista menneet perille.

– Haluamme vahvistaa, että olemme kehittyneet niillä osa-alueilla joita olemme harjoitelleet hyvää vastustajaa vastaan. Käytämme näitä otteluita vertailuna myös tulevia EM-vastustajia vastaan. Kroatia on kova joukkue ja toimii meille hyvänä mittarina, päävalmentaja toteaa Palloliiton verkkosivuilla.