ComeOn

Suomi kohtasi futsalin EM-kisojen avausottelussa Italian. Ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen 3–3 tasapeliin. Suomen päävalmentaja Mićo Martić uskoo, että historian ensimmäisen arvokisaottelun paineet vaikuttivat joukkueen suoriutumiseen, ja Kazakstania vastaan nähdään huomattavasti parempi Suomi.

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi historiansa ensimmäisen arvokisaottelun torstaina, kun se kohtasi Italian futsalin EM-kisojen avauskierroksen ottelussa. Peliin selvänä altavastaajana lähtenyt Suomi taisteli kisojen avausottelusta upeasti tasapelin, ja oli jopa lähellä voittaa kaksinkertaisen Euroopan mestarin.

Suomi laittoi Italian tähtipelaajat ahtaalle, eikä päästänyt joukkuetta juuri maalipaikoille. Lisäksi viimeisenä lukkona maalilla pelannut Antti Koivumäki pelasi upean ottelun ja pelasti Suomen silloin, kun Italia paikoille pääsi.

Suomen päävalmentaja Mićo Martić oli tyytyväinen siihen, kuinka hyvin joukkue onnistui toteuttamaan valmentajansa pelisuunnitelmaa.

– Suunnitelmana oli pitää Italia kaukana maaliltamme. Italia on niin laadukas joukkue, että jos heidät päästää lähellä omaa maalia, on vaikea pärjätä. Olimme siinä melko hyviä. Toki teimme virheitäkin, mutta jos saat Merlimin (Italian tähti Alex Merlim), yhden maailman parhaista pelaajista, juoksemaan pallon kanssa 30 metriä ennen kuin hän pääsee yrittämään maalintekoa, ei se ole edes hänelle helppoa. Lisäksi maalivahtimme oli loistava, Martić kertoi ottelun jälkeen Jalkapallon-EM.fi:lle.

Suomi oli todella lähellä voittaa ottelun, sillä se johti peliä vielä reilu minuutti ennen loppua. Italia tuli kuitenkin tasoihin lentävällä maalivahdilla. Kroatialaisvalmentaja vakuutti, että on tyytyväinen lopputulokseen, vaikka voitto luisuikin käsistä viime hetkellä.

– Kaikki meni, kuten toivoin. Lopussa he toki tekivät maalin ylivoimalla, mutta me olimme siinä kohtaa jo hyvin väsyneitä. Olen tyytyväinen.

Martićin mukaan Suomi ei kokonaisuudessaan pystynyt pelaamaan kykyjensä ylärajoilla. Tilaisuuden ainutkertaisuus vaikutti moneen pelaajaan, eivätkä nämä saaneet itsestään parasta irti. Päävalmentaja uskookin, että tänään Kazakstania vastaan nähdään entistä parempi Suomi.

– Kaikki joukkueestamme eivät olleet huippuiskussa tässä ottelussa, joten uskon, että osa pelaajista oppi tästä ottelusta paljon ja olemme paljon rennompia ja kilpailullisempia (Kazakstania vastaan). Tulemme pelaamaan paremmin.

– Tavoitteemme oli pelata hyvin Italiaa vastaan, ja me onnistuimme siinä. Nyt olemme valmiimpia pelaamaan niin hyvin kuin pystymme pelaamaan, Martić päätti.

Suomen joukkueen suurin sankari maalivahti Koivumäen ohella oli kaksi maalia iskenyt Henri Alamikkotervo. Maajoukkueen kuopus osoitti ottelun jälkeen kovaa vaatimustaso, vaikka myönsikin, että kokonaisuudessaan tasapeli Italiaa vastaan on hyvä tulos.

– Olen hieman pettynyt, koska olimme niin lähellä voittoa. Mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen joukkueen esitykseen, 21-vuotias pohjapelaaja kertoi.

Suomen historian ensimmäinen arvokisaottelu vaikutti myös Alamikkotervoon.

– En voi valehdella, olin hieman hermostunut, mutta myös todella innoissani. Areena oli mahtava ja enimmäkseen olin vain onnellinen päästessäni pelaamaan.

Suomi kohtaa Kazakstanin tänään klo 21:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Ottelun voi katsoa maksutta Ylen kanavilta tai Yle Areenasta.