Suomen futsalmaajoukkue pelaa historiansa ensimmäisen arvokisaottelun tänään. Vastassa on jo samassa EM-karsintalohkossa pelannut Italia. Sekä joukkueen kapteeni Panu Autio että päävalmentaja Mićo Martić vannovat, että Suomi tietää tasan tarkkaan, mitä Italialta on luvassa.

Suomi kohtaa futsalin EM-kisoissa Italian tänään klo 21:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Samalla tehdään suomalaista futsalhistoriaa, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomen maajoukkue on selviytynyt lajin arvokisoihin. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi Yle TV2-kanavalta ja Yle Areenasta.

Maajoukkueen kapteenin Panu Aution mukaan tunnelma joukkueen keskuudessa on loistava. Autio lupaa, että Suomen joukkue on valmistautunut haasteeseen huolella.

– Loistava tunnelma. Olemme kaikki tietysti innoissamme, mutta olemme myös rauhallisia ja luottavaisia, koska tiedämme valmistautuneemme hyvin, Autio kertoi Jalkapallon-EM.fi:lle keskiviikkoiltana.

Italian joukkue on Suomelle tuttu, sillä maat pelasivat samassa EM-karsintalohkossa. 145 A-maaottelua pelannut Autio kokee, että historiallisen turnauksen avausotteluun on hieman helpompi lähteä, kun vastustaja on ennalta tuttu.

– Ehkä on. Totta kai se antaa meille itseluottamusta, kun olemme valmistautuneet hyvin ja nähneet paljon klippejä Italiasta. Tiedämme hyvin, mitä kentällä on luvassa.

Suomi pelasi vuoden 2021 Italiaa vastaan kolme kertaa ja hävisi otteluista jokaisen. Tulokset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä useassa ottelussa Suomi pystyi aidosti haastamaan kaksinkertaisen Euroopan mestarin voitosta.

Suomen päävalmentaja Mićo Martić on sitä mieltä, että otteluissa oli nähtävissä selkeä noususuhdanne.

– Kyllä, hävisimme kolme edellistä ottelua, mutta jokaisessa pelasimme aina hieman edellistä paremmin.

Martić lupaa, että joukkueen sisällä vallitsee luottavainen olotila. Joukkue tuntee Italian hyvin, eikä pelkää ennakolta kovempaa vastustajaa. Kroatialainen on Aution kanssa samoilla linjoilla siitä, että joukkueessa vallitsee hyvä ja rauhallinen tunnelma.

Martić ei halunnut eritellä sitä, onko Italia lohkon vaikein vastustaja. Päävalmentajan mukaan joukkueen lähestymistapa ei muutu, tuli vastaan kuka tahansa.

– Kaikki kolme ottelua tulevat olemaan vaikeita. Oli se sitten Italia, Kazakstan tai Slovenia, mikään ei muutu. Yritämme tehdä parhaamme ja taistella hyvin. Olemme organisoituneita, ja luotamme siihen, että kaikki menee hyvin.

Italia on lohkon maista menestynein. Joukkueella on ollut kuitenkin omat vaikeutensa viime vuosina. Edellisistä MM-kisoista Italia jäi kokonaan ulos – pelattuaan samassa lohkossa, josta Suomi eteni MM-jatkokarsintaan.

Martić luottaakin siihen, että Suomella on kaikki eväät Italian voittamiseen.

– Uskon, että tulemme pelaamaan parasta peliämme Italiaa vastaa. Kunnioitamme Italiaa, mutta emme pelkää heitä.