ComeOn

Suomi kohtasi Italian futsalin EM-kisojen avauskierroksen ottelussa. Ottelu alkoi Suomen osalta terävästi, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Italia sai otetta. Suomi kuitenkin puolusti hienosti ja kävi jopa lähellä voittoa. Italia kuitenkin tasoitti pelin vain minuutti ennen loppua.

Henri Alamikkotervosta Suomen arvokisahistorian ensimmäinen maalintekijä

Ottelu alkoi Suomen osalta mahtavasti. Joukkue tuli peliin terävästi ja kävi useampaan otteluun hätyyttelemässä Italian maalia. Suomen historian ensimmäisen arvokisamaalin teki Henri Alamikkotervo upealla vasemman jalan kaukolaukauksella vain 53 sekunnin pelin jälkeen.

Italia kuitenkin pääsi maalin jälkeen peliin mukaan ja tuli tasoihin Douglas Nicolodin yksilösuorituksella. Italialaisen laukaus upposi maaliin Suomen maalilla aloittaneen Antti Koivumäen käsien kautta.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kaiken kaikkiaan todella tasainen. Yritykset menivät Italialle 13–11 ja kummallakin joukkueella oli omat tonttinsa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Myös ensimmäisen jakson toinen puolikas jatkui tasaisena. Suomen paras paikka tuli Miika Hosiolle, joka pääsi nokikkain Italian maalilla torjuneen Stefano Mammarellan kanssa, mutta ei onnistunut viimeistelemään. Koivumäki puolestaan esitti upean torjunnan Alex Merlimin laukaukseen.

Autiolle sata maalia täyteen parhaassa mahdollisessa paikassa

Myös toisen puoliajan alku oli todella tasaista vääntöä, jonka aikana ei huippupaikkoja juuri nähty. Kerran Koivumäki joutui Suomen maalilla venymään hyvään torjuntaan, mutta muuten ottelu oli puolin ja toisin tarkkaa pelaamista, joka ei maalipaikkoja tarjonnut.

Toisen jakson edetessä Italia kuitenkin alkoi ottaa pelistä ja maalipaikkojen suhde alkoi selvästi kääntyä Azzurri. Jakson puolivälissä Italian vire palkittiin, kun Cainan De Matos pääsi kääntymään Suomen maalin edessä ja ohitti Koivumäen.

Suomi kuitenkin kuittasi osuman heti. Panu Autio hankki vapaapotkun puolesta välistä Italian aluetta ja Alamikkotervo paukutti illan toisensa upealla kudilla Italian maalin yläkulmaan.

Kolme minuuttia Suomen kaikkien aikojen futsalpelaaja iski uransa 100. maaottelumaalin mahtavaan paikkaan.

Jukka Kytölä pelasi rajapotkun puoleen kenttään Autiolle, joka tälläsi voimalla vasempaan yläkulmaan ohi hölmistyneen Mammarellan. Suomi siirtyi johtoon, kun vain seitsemän minuuttia oli pelaamatta.

Italia painosti loppuun asti

Viisi minuuttia ennen loppua Italia otti aikalisän. Joukkue yllätti siirtymällä jo noin aikaisessa vaiheessa lentävän maalivahdin käyttöön. Lisäpelaaja teki tehtävänsä ja ottelun hallinta siirtyi täydellisesti Italialle. Azzurri pyöritti palloa Suomen alueella ja Suomella oli vaikeuksia päästä edes kosketuksiin pallon kanssa.

Hienoa ottelua pelannut Koivumäki astui kuitenkin jälleen esiin. Merlim voitti oman kaksinkamppailunsa laidalla ja laukoi painavan kudin kohti Suomen maalia, mutta Golden Futsal Teamin maalivahti torjui pallon yläriman kautta ulos kentältä.

Kaksi minuuttia ennen loppua Merlim pääsi yrittämään uudestaan päätyrajan tuntumasta. Tällä kertaa tolppa kuitenkin pelasti Suomen. Hetkeä myöhemmin De Matos pääsi aivan vapaasti laukomaan Suomen rangaistusalueen rajalta, mutta Jani Korpela ehti kuin ihmeen kaupalla liukua vedon tielle.

Minuutti ja 15 sekuntia ennen ottelun loppua tuttu kuvio kuitenkin tuotti tulosta. De Matos saatiin pelattua vapaaksi Suomen alueen keskelle ja italialaisen terävä laukaus painui Suomen maalin alakulmaan.

Italia jatkoi pelaamista lentävällä maalivahdilla maalin jälkeenkin. Neljä sekuntia ennen loppua Korpela pääsi vielä yrittämään omalta kenttäpuoliskoltaan kohti tyhjää Italian maalia, mutta laukaus karkasi hieman maalin ohi.