Velobet

Maaliskuussa pelattavien EM-jatkokarsintojen otteluparit arvottiin torstaina. Huuhkajat kohtaa A-polun välierässä Walesin. Mahdollisessa finaalissa vastaan asettuu Puola tai Viro.

Torstai oli merkittävä päivä suomalaisessa jalkapallossa. EM-karsinnoissa oman lohkonsa neljänneksi jäänyt, mutta hyvien Uefa Nations Leaguen otteiden takia varapatruunan vuoden 2024 EM-kisoihin saanut Huuhkajat sai nimittäin tietää vastustajansa EM-jatkokarsinnoissa aikaisin iltapäivästä järjestetyn arvonnan myötä.

Koska niin sanotusti kaikkein kovimpien maiden ryhmästä, eli Kansojen liigan A-divisioonasta, EM-jatkokarsintaan eteni vain kaksi joukkuetta, oli Huuhkajilla vaara joutua arvotuksi B-divisioonan jatkokarsintapolun sijasta A-divisioonan jatkokarsintapolulle. Suomen kanssa arvonnassa olivat mukana B-divisioonan joukkueista Ukraina ja Islanti.

Pahin pelko kävi toteen, kun Huuhkajat arvottiin A-polkuun, jossa se saa välierässä vastaansa Walesin. Koska Suomi tulee huonommin sijoitetusta B-divisioonasta, joutuu se pelaamaan jatkokarsintojen ensimmäisen ottelunsa vieraskentällä. Mikäli Suomi etenee ottelusta jatkoon, pääsee se pelaamaan A-polun finaalissa joko Puolaa tai Viroa vastaan kotikentällään.

B-divisioonan polussa vastakkain pelaavat Israel ja Islanti sekä Bosnia ja Hertsegovina ja Ukraina. Jälkimmäisen ottelun voittaja pääsee isännöimään polun finaalia. C-polussa välieräparit ovat Georgia ja Luxemburg sekä Kreikka ja Kazakstan. Finaaliottelun isännöi Kreikan ja Kazakstanin välisen ottelun voittaja.

Maaliskuun 2024 EM-jatkokarsinnat

A-polku

Välierät (pelataan torstaina 21. maaliskuuta)
Puola – Viro
Wales – Suomi

Finaali (pelataan tiistaina 26. maaliskuuta)
Wales/Suomi – Puola/Viro

B-polku

Välierät (pelataan torstaina 21. maaliskuuta)
Israel – Islanti
Bosnia ja Hertsegovina – Ukraina

Finaali (pelataan tiistaina 26. maaliskuuta)
Bosnia ja Hertsegovina/Ukraina – Israel/Islanti

C-polku

Välierät (pelataan torstaina 21. maaliskuuta)
Georgia – Luxemburg
Kreikka – Kazakstan

Finaali (pelataan tiistaina 26. maaliskuuta)
Georgia/Luxemburg – Kreikka/Kazakstan