ComeOn

Ensi kesänä pelattavien miesten EM-kisojen lohkot arvotaan launtai-iltana. Huuhkajien kisapaikka on vielä avoinna.

Uefa järjestää Saksan EM-kisojen lohkoarvonnan lauantaina Sveitsin Nyonissa. Lohkoarvonta alkaa klo 19:00 Suomen aikaa, ja sen voi katsoa suorana Yle TV2 -kanavalta ja Yle Areenasta.

EM-kisoissa on kuusi alkulohkoa, joissa jokaisessa pelaa neljä joukkuetta. Jokaisesta arvontakorista arvotaan siis yksi joukkue jokaiseen alkulohkoon.

Arvontakorit perustuvat marraskuussa päättyneisiin EM-karsintoihin. Ykköskorissa ovat isäntämaa Saksan lisäksi karsintojen viisi parasta lohkovoittajaa, eli Ranska, Belgia, Espanja, Englanti ja Portugali. Kakkoskorista taas löytyvät viisi seuraavaksi parasta lohkovoittajaa ja karsintojen paras lohkokakkonen. Nämä ovat Unkari, Romania, Albania, Turkki, Tanska ja Itävalta.

Kolmoskoriin on sijoitettu kuusi seuraavaksi parasta lohkokakkosta, eli Hollanti, Kroatia, Slovakia, Skotlanti, Slovenia ja Tšekki.

Arvonnasta äärimmäisen mielenkiintoisen tekee neloskori, jossa on kolme heikointa lohkokakkosta sekä kolme EM-jatkokarsintojen kautta kisoihin selviävää joukkuetta. Korista löytyvät siis hallitseva Euroopan mestari Italia sekä todella kovat Sveitsi ja Serbia. Tästä korista löytyy myös Suomi, mikä Huuhkajat onnistuu etenemään EM-kisoihin EM-jatkokarsintapolku A:n voittajana.

Kolmen eri EM-jatkokarsintapolun voittajat arvotaan lohkoihin jo nyt, vaikka EM-jatkokarsinnat pelataankin vasta ensi maaliskuussa. EM-jatkokarsintojen otteluohjelman voit katsoa tästä.

Vuoden 2024 EM-kisat alkavat perjantaina 14. kesäkuuta ja päättyvät kuukautta myöhemmin. Kisat pelataan kokonaisuudessaan Saksassa.

Jalkapallon EM-kisojen 2024 arvontakorit

Arvontakori 1: Saksa, Ranska, Belgia, Espanja, Englanti, Portugali

Arvontakori 2: Unkari, Romania, Albania, Turkki, Tanska, Itävalta

Arvontakori 3: Hollanti, Kroatia, Slovakia, Skotlanti, Slovenia, Tšekki

Arvontakori 4: Italia, Sveitsi, Serbia, EM-jatkokarsintapolku A:n voittaja, EM-jatkokarsintapolku B:n voittaja, EM-jatkokarsintapolku C:n voittaja