Ruotsi vei puolivälieräottelua Belgiaa vastaan alusta lähtien, mutta ei onnistunut ohittamaan upeaa peliä pelannutta Belgian maalivahtia Nicky Evrardia 90 minuutin aikana. Lopulta Linda Sembrantin reboundmaali toisen puoliajan lisäajalla vei Ruotsin naisten EM-kisojen välieriin.

Ruotsi pelaa jalkapallon EM-kisojen välierissä Englantia vastaan ensi viikon tiistaina klo 22:00 Suomen aikaa. Välieräpaikka varmistui, kun Linda Sembrant upotti pallon kulmapotkun jälkitilanteesta Belgian maaliin toisen puoliajan toisella lisäaikaminuutilla. Belgia ei viimeisen peliminuutin aikana ehtinyt saada enää kiriä aikaiseksi, ja ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Ruotsi nappasi odotetun, mutta vaikeuksien kautta tulleen voiton.

Ensimmäistä kertaa historiassaan naisten EM-kisojen pudotuspeleihin selvinnyt Belgia oli heti alusta lähtien ongelmissa Ruotsin paineistuksen kanssa, eikä päässyt hyökkäämään koko ottelussa kontrolloidusti kuin vain pariin otteeseen.

Heti alussa Filippa Angeldal pääsi yrittämään terävällä laukauksella noin 20 metristä, mutta Belgian maalivahti Nicky Evrard torjui tilanteen kulmaksi ja antoi jo esimakua siitä, mikä ottelun kulku tulisi olemaan.  Vain hetkeä myöhemmin Evrard joutui jälleen töihin. Nathalie Björn keskitti ja Amanda Ilestedt pääsi puskemaan läheltä Belgian maalia. 27-vuotias maalivahti venyi kuitenkin hienoon reaktiotorjuntaan.

Hieman ennen taukoa Stina Blackstenius pääsi vielä yrittämään lähietäisyydeltä Kosovara Asllanin kulmapotkusta. Evrard kuitenkin torjui ensimmäisen tilanteen hienosti ja ehti vielä peittämään ruotsalaishyökkääjän toisenkin yrityksen.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, vaikka Ruotsin paineistus vähän hellittikin ottelun edetessä. Evrard torjui jälleen, kun Fridolina Rolfö yritti maalintekoa volleysta. Angeldalin nosto puolestaan meni vain hiuksen hienosti yli Belgian maalin.

Kun noin 20 minuuttia oli jäljellä, Evrard venyi ottelun näyttävimpään suoritukseen. Blackstenius pääsi puskemaan vapaapotkun jatkotilanteesta Belgian vitosen viivalta, mutta Evrard esitti käsittämättömän refleksitorjunnan ja piti joukkueensa jatkohaaveet elossa.

Kun jatkoaika näytti jo varmalta, Ruotsin tuska vihdoin hellitti. Asllani lähetti kulmapotkun Belgian rangaistusalueelle lisäajan toisella minuutilla. Evrard selvitti ensimmäisen tilanteen nyrkkeilemällä ja ehti vielä jalallaan peittämään avopaikasta laukomaan päässeen Björnin vetoa. Irtopallo putosi kuitenkin suoraan Sembrantille, joka sai siirtää sen tyhjään maaliin.