ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Hollantilainen erotuomari Björn Kuipers viheltää sunnuntai-iltana pelattavassa miesten jalkapallon EM-finaalissa.

Uefa ilmoitti, että Kuipers tulee toimimaan Italian ja Englannin välisen finaalin erotuomarina. EM-finaali pelataan Lontoon Wembleyllä sunnuntaina 11.7. klo 22:00 Suomen aikaa.

Kuipers tulee olemaan ensimmäinen hollantilainen erotuomari koskaan, joka viheltää miesten jalkapallon EM-kisojen finaalissa. 48-vuotias Kuipers on kuitenkin todella kokenut tuomari, sillä hän on viheltänyt Uefan alaisissa kilpailuissa vuodesta 2006 lähtien. Miehen meriittilistalta löytyvät muun muassa:

  • Vuoden 2018 Eurooppa-liigan finaali Marseillen ja Atlético Madridin välillä

  • Vuoden 2014 Mestarien liigan finaali Real Madridin ja Atlético Madridin välillä

  • Vuoden 2013 Eurooppa-liigan finaali Benfican ja Chelsean välillä

  • Vuoden 2011 Uefa Super Cupin ottelu Barcelonan ja Porton välillä

  • Vuoden 2009 alle 21-vuotiaiden poikien EM-kisojen finaali Saksan ja Englannin välillä

  • Vuoden 2006 alle 17-vuotiaiden poikien EM-kisojen finaali Tšekin ja Venäjän välillä

Kuipers on myös tuominnut kahdet MM-kisat sekä kahdet EM-kisat ennen tämän kesän turnausta. Vuoden 2021 EM-kisoissa hollantilainen on viheltänyt kolme ottelua: Tanskan ja Belgian sekä Espanjan ja Slovakian väliset alkulohko-ottelut sekä Tšekki – Tanska puolivälierän.

Kuipersin avustaviksi erotuomareiksi on valittu hollantilaiset Sander van Roekel sekä Erwin Zeistra. Ottelun neljäntenä erotuomarina toimii puolestaan espanjalainen Carlos Del Cerro Grande. Varalla ottelua katsomosta tarkkailee espanjalainen Juan Carlos Yuste Jiménez.

VAR-huoneessa ottelua tarkkailee hollantilais-saksalainen nelikko, johon kuuluvat saksalaiset Bastian Dankert, Christian Gittelman sekä Marco Fritz ja hollantilainen Pol van Boekel.