Kuva: Uefa

Jalkapallon EM-kisojen pudotuspelit alkavat huomenna. Lohkovaihe on nyt taputeltu, ja nyt on toden teolla aika ottaa mittaa vastustajasta jalkapallon hermoja raastavimmassa ja jännittävimmässä formaatissa. Tasapelejä tai lisämahdollisuuksia ei enää tunneta, vaan jokaisen ottelun häviäjä saa pakata laukkunsa ja suunnata kotimatkalle pettymyksen karvaan kalkin maku suussaan.

Milloin pelataan?

EM-kisojen pudotuspelit alkavat juhannuslauantaina klo 19:00 Suomen aikaa, Wales kohtaa Suomen lohkosta jatkoon päässeen Tanskan. Saman päivän illalla A-lohkon todella vakuuttavasti voittanut Italia saa vastaansa Itävallan klo 22:00 alkavassa ottelussa.

Tämän jälkeen otteluita pelataan joka päivä kaksi aina tiistaihin 29. kesäkuuta asti, jolloin viimeiset puolivälieriin etenevät joukkueet selviävät.

Neljännesvälierät jalkapallon EM-kisoissa:

 • 26.6. klo 19:00 Wales – Tanska, Yle TV2

 • 26.6. klo 22:00 Italia – Itävalta, Yle TV2

 • 27.6. klo 19:00 Hollanti – Tšekki, Yle TV2

 • 27.6. klo 22:00 Belgia – Portugali, Yle TV2

 • 28.6. klo 19:00 Kroatia – Espanja, Yle TV2

 • 28.6. klo 22:00 Ranska – Sveitsi, Yle TV2

 • 29.6. klo 19:00 Englanti – Saksa, Yle TV2

 • 29.6. klo 22:00 Ruotsi – Ukraina, Yle TV2

Mitkä joukkueet kohtaavat puolivälierissä?

Koska turnauksen pudotuspelikaavio on etukäteen päätetty, tiedämme jo, mistä ottelupareista tulevat joukkueet kohtaavat toisensa puolivälierissä. Tiedämme myös, milloin ja missä jalkapallon EM puolivälierät pelataan.

Puolivälierät jalkapallon EM-kisoissa:

 • 2.7. klo 19:00 Ranska/Sveitsi – Kroatia/Espanja

 • 2.7. klo 22:00 Belgia/Portugali – Italia/Itävalta

 • 3.7. klo 19:00 Hollanti/Tšekki – Wales/Tanska

 • 3.7. klo 22:00 Ruotsi/Ukraina – Englanti/Saksa

Mikä neljännesvälieräottelu kannattaa katsoa?

Luonnollisesti kaikki jalkapallon EM-kisojen pudotuspeliottelut kannattaa katsoa, sillä tätä herkkua on tarjolla vain neljän vuoden välein. Tämänvuotinen turnaus on ollut äärimmäisen kovatasoinen, eikä ole syytä epäillä, etteikö huikea jalkapallojuhla jatkuisi myös neljännesvälierissä.

Jos kuitenkin valintoja täytyy tehdä, voi ottelupareista tehdä muutaman mielenkiintoisen poiminnan.

Esimerkiksi pudotuspelit juhannuslauantaina aloittava Wales – Tanska on äärimmäisen kiinnostava ottelu, sillä kummallakin joukkueella on todella hyvät mahdollisuudet yllättää ja edetä turnauksessa pitkällekin. Lisäksi koko jalkapalloileva maailma toivoo varmasti Tanskalle menestystä Christian Eriksenin tapauksen jälkeen.

Saman iltana pelattava Italia – Itävalta on myös jännittävä, sillä Italia on yllättänyt monet todella vakuuttavalla pelaamisellaan, ja on noussut jopa yhdeksi kisojen suurimmista mestarisuosikeista. Puolivälieriin jatkaessaan se saisi vastaansa voittajan otteluparista Belgia – Portugali, joka on ehkä neljännesvälierien herkullisin pala. Belgia kuuluu turnauksen ehdottomiin voittajasuosikkeihin, ja Portugali on hallitseva Euroopan mestari.

Myös neljännesvälierien viimeisenä päivänä on tarjolla herkkua, sillä Englanti ja Saksa ottavat yhteen Lontoon Wembleyllä yhdessä jalkapallomaailman kiihkeimmistä ottelupareista. Englanti – Saksa on yksi jalkapallohistorian perinteikkäimpiä ja eniten tunteita sisällään pitäviä kohtaamisia.

Pohjoismaalaisittain Tanskan lisäksi myös Ruotsin ottelua Ukrainaa vastaan kannattaa jännittää. Janne Anderssonin miehistö yllätti kaikki voittamalla lohkonsa, ja tiiviillä puolustuspelillä ja pienellä tuurilla joukkue saattaa edetä jopa välieriin asti.