ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Jalkapallon EM-kisat ovat edenneet siihen pisteeseen, että turnauksen 24 vain kahdeksan on jäljellä. Panokset ja ottelut kovenevat kierros kierrokselta, ja tässä kohtaa kyydissä on mukana vain joukkueita, jotka kaikki ovat asettaneet tavoitteekseen vain ja ainoastaan Euroopan mestaruuden.

Espanjan turnaus sujunut nousujohteisesti

Espanjan turnaus on ollut todella nousujohteinen. Joukkueen kaksi ensimmäistä ottelua Ruotsia ja Puolaa vastaan eivät hurraa-huutoja herättäneet, vaikka La Roja onnistuikin molemmissa otteluissa pitämään palloa ja luomaan vastustajaansa enemmän maalipaikkoja.

Luis Enrique kuitenkin luotti tuttuun prosessiin ja siihen, että aikanaan riittävä hallinta alkaisi myös tuottaa tulosta. Näin on myös tapahtunut, sillä kahden maalittoman ottelun jälkeen Espanja on tehnyt peräti 10 maalia kahdessa edellisessä pelissään. Neljännesvälierissä joukkue kaatoi Kroatian todella värikkäiden vaiheiden jälkeen 5-3.

Espanja on tällä hetkellä todella kovassa vireessä ja joukkueen hyökkääjät ovat lopulta saaneet itseluottamuksensa tasolle, joka mestaruuteen vaaditaan. Ykköshyökkääjä Alvaro Moratan onnistuminen Kroatia-ottelun jatkoajalla saattoi hyvinkin olla jopa EM-kullan arvoinen tunnelman nostattaja.

Vaikka Sveitsin leirissä fiilis onkin Ranska-voiton jälkeen ylimmillään, lähtee Espanja selvänä ennakkosuosikkina sekä puolivälierään että sen jälkeiseen välierään, jos maa sinne asti etenee.

Sveitsi vastasi jo kisojen suurimmasta yllätyksestä

Sveitsi yllätti koko maailman kaatamalla hallitsevan maailmanmestarin Ranskan omassa neljännesvälierässään. Joukkue pelasi todella fiksusti ja käytti Ranskan puolustuspelin löysäilyt ja tyhjät tilat hyödykseen ratkaisevalla tavalla.

Sveitsi aloitti kisat hieman heikosti, ja odotukset joukkuetta kohtaan olivat jo painumassa pohjamutiin, kunnes Vladimir Petkovićin ryhmä järisytti jalkapallomaailmaa ja peittosi Ranskan käytännössä sen omilla vahvuuksilla.

Sveitsi on osoittanut, että se pystyy kairaamaan tuloksia tiukoista otteluista ja jopa dominoimaan pelejä tarvittaessa. Tätä joukkuetta ei ole mitään syytä aliarvioida, mutta toisaalta, yksikään joukkue ei siihen varmasti enää sorru.

Espanja – Sveitsi kohtaavat Pietarissa 2.7. klo 19:00