ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Englanti voitti jalkapallon EM-kisojen välierässä keskiviikkona Tanskan ja eteni Italiaa vastaan tämän viikon sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Ottelu oli ensimmäisen puoliajan melko tasainen, mutta pelin edetessä Englanti otti ottelusta vahvan otteen Tanskan pelaajien selvästi väsyessä.

Englannin voittomaali on kuitenkin aiheuttanut mediassa melkoisen mylläkän, sillä maaliin johtanut tilanne sisälsi useammankin hyvin kyseenalaisen tuomion.

Harry Kane upotti rangaistuspotkun jälkitilanteesta 2-1 maalin Kasper Schmeichelin selän taakse ensimmäisen jatkoaikapuoliskon lopussa. Jo pilkkutuomio itsessään oli skandaalinkäryinen, sillä Raheem Sterlingin kaatumisessa oli hyvin minimaalisesti kontaktia, jos ollenkaan.

Ottelun erotuomari Danny Makkelie ei kuitenkaan halunnut mennä tarkistamaan tuomiota videolta, vaan pysyi visusti ristiriitaisessa päätöksessään.

Myös Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand otti kantaa tilanteeseen ottelun jälkeen.

– Se oli tilanne, josta ei olisi pitänyt viheltää rangaistuspotkua. Olen pettynyt, tämä on hyvin vaikeaa, tanskalaisluotsi kommentoi.

Makkelie ei esiintynyt edukseen myöskään ennen rankkarituomiota, sillä ennen Sterlingin etenemistä boksin sisään kentälle heitettiin toinen pallo – juuri sille laidalla, josta englantilainen etenemisensä teki. Sääntöjen mukaan peli tulee toki pysäyttää vaan, jos toinen pallo vaikuttaa pelin kulkuun. Sterling ja Tanskan laitapuolustaja kävivät kuitenkin hyvin lähellä kentällä lojuvaa palloa, joten sen voi hyvin ainakin väittää tanskalaisten pelaamiseen.

Kaikkein ällöttävimmän näytöksen esittivät kuitenkin Englannin fanit, sillä Schmeichelia silmiin lasereilla silmiin juuri rangaistuspotkun aikana. Siitä huolimatta tanskalaisvahti onnistui torjumaan Kanen laukoman pilkun, mutta irtopallo jäi englantilaishyökkääjän ulottuville, eikä tämä erehtynyt toista kertaa.