Englanti, Saksa, Ruotsi, Hollanti ja Ranska jyräsivät tiensä pudotuspeleihin ja kohensivat osakkeitaan mestaruustaistossa. Itävalta, Espanja ja Belgia jatkoivat puolivälieriin päätöskierroksen dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Englanti jatkoi vakuuttavana, Norja koki shokkitappion

A-lohkossa Englanti oli varmistanut lohkovoittonsa jo ennen päätöskierroksen otteluaan Pohjois-Irlantia vastaan. Tätä ei joukkueen pelaamisesta kuitenkaan huomannut, sillä Englanti oli oma dominoiva itsensä ja murskasi Pohjois-Irlannin 0–5. Fran Kirby avasi maalihanat upealla puolivolleylla rangaistusalueen ulkopuolelta juuri ennen taukovihellystä. Kun Beth Mead taituroi vielä toisen osuman ensimmäisen jakson loppuun ja Alessia Russo iski kaksi maalia toisen puoliajan kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana, oli ottelu ohi jo ennen tunnin täyttymistä. Englanti teki alkulohkossa enemmän maaleja kuin yksikään toinen joukkue EM-kisojen historiassa.

Lohkon päätöskierroksen toisessa ottelussa Itävalta ja Norja ratkoivat keskenään toisen pudotuspelipaikan kohtalon. Norja lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja sen odotettiin jatkavan puolivälieriin helposti. Se oli kuitenkin Itävalta, joka otti komennon. Joukkue antoi Norjan pitää palloa, mutta hyökkäsi vaarallisesti vastaan ja voitti ottelun maalipaikat jopa 17–8. Ainoa maali syntyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Nicole Billa puski pitkän avaussyötön upeasti päällään maaliin ja lähetti Itävallan pudotuspeleihin.

Saksa jatkoon puhtaalla pelillä, Espanja voitti ratkaisuottelun

B-lohkon toisessa päätöskierroksen ottelussa lohkovoiton jo varmistanut Saksa kohtasi pudotuspeleistä jo pudonneen Suomen. Saksa hallitsi ottelua heti alkuminuuteista lähtien, eikä antanut Helmareille minkäänlaista mahdollisuutta turnauksen avausvoittoon. Sophia Kleinherne pääsi siirtämään illan ensimmäisen maalin tyhjiin juuri ennen taukoa hienon hyökkäyssommitelman päätteeksi. Toisen jakson alussa Alexandra Popp puski Saksan kahden maalin karkumatkalle. Nicole Anyomi kaunisteli loppulukemat noin tunnin pelin kohdalla.

Lohkon toisessa kamppailussa tasapisteissä olleet Tanska ja Espanja pelasivat jatkopaikasta. Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Espanja määräsi pelin tahdin alusta lähtien, vaikka Tanska pelasikin urheasti ja pääsi muutamaan otteeseen hyökkäämään vaarallisesti vastaan. Ratkaisua saatiin kuitenkin odottaa varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille, jolloin Marta Cardona puskemaan Espanjan voitto-osuman. Tasapelikin olisi kuitenkin riittänyt Espanjalle jatkopaikkaan paremman maalieron takia.

Ruotsi ja Hollanti lunastivat odotukset

C-lohkossa ei jatkoon menijöitä tarvinnut viimeisille minuuteille jännittää, vaikka Sveitsi yrittikin laittaa Hollannin ahtaalle kamppailussa pudotuspelipaikasta. Hollanti siirtyi ottelussa johtoon heti toisen jakson alussa, mutta Géraldine Reuteler tasoitti vain neljää minuuttia myöhemmin. Johto-osumaa jahdannut Hollanti osui kuitenkin lopulta 84. minuutilla, kun Romée Leuchter puski hallitsevat mestarit johtoon. Hollanti kaunisteli loppulukemia vielä kahdella maalilla ottelun lisäajalla ja laittoi Ruotsille painetta lohkovoiton suhteen.

Blågultin kone ei kuitenkaan yskähdellyt Portugalia vastaan. Filippa Angeldal avasi maalihanat kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta ja lisäsi toisen samankaltaisesta sivuvaparista vain hetki ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Ruotsi iski toisella jaksolla vielä kolme maalia ja osoitti ansaitsevansa lohkovoiton.

Belgia käytti oljenkortensa

D-lohkossa Islannin kohdannut Ranska oli jo varmistanut lohkovoittonsa ennen päätöskierrosta, mutta kaikki muu oli jatkopaikkojen suhteen auki. Islanti olisi voitolla jatkanut pudotuspeleihin varmasti, mutta Melvine Malard kaatoi kylmää vettä joukkueen niskaan iskemällä naisten EM-kisojen historian nopeimman maalin vain 43 sekunnin pelin jälkeen. Islanti haki vimmatusti tasoitusta, vaikka Ranska kontrolloikin pallonhallintaa. Palkinto tuli lopulta toisen puoliajan kahdeksannella minuutilla, kun Islannille vihellettiin rangaistuspotku. Dagný Brynjarsdóttir upotti rankkarin varmasti ja nosti Islannin tasoihin, mikä tarkoitti, että joukkue jatkaisi puolivälieriin, jos Belgia ja Italia pelaisivat tasan.

Belgialla oli kuitenkin muita ajatuksia. Huolimatta siitä, että Italia kontrolloi ottelua lähes alusta loppuun, ainoan maalin iski heti toisen jakson alussa Tine De Caigny. Pallo putosi Belgian vapaapotkun jälkitilanteesta rangaistusalueen rajalla päivystäneelle keskikenttäpelaajalle, ja tämä upotti sen varmasti ohi Italian maalivahdin.