ComeOn

Georgia Stanway iski upean jatkoaikaosuman ja vei Englannin välieriin naisten EM-kisoissa keskiviikkoiltana. Englannin Ella Toone tasoitti pelin varsinaisen peliajan lopussa sen jälkeen, kun Esther González oli vienyt Espanjan johtoon toisen jakson alussa.

Englanti tuli tappioasemasta tasoihin ja nousi jatkoajalla voittoon jalkapallon EM-kisojen puolivälierässä Espanjaa vastaan keskiviikkona. Esther Gonzálezin 1–0 osuma piti Espanjaa johdossa aina 84. peliminuutille asti, mutta Ella Toonen puskumaali toi Englannin tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla kotiyleisön sankariksi nousi Georgia Stanway, joka upotti upean laukauksen noin 20 metristä Espanjan maalin yläkulmaan.

Espanja aloitti ottelun terävästi ja pakotti Englannin ottamaan vastaan pitkiä pätkiä ensimmäisten kymmenminuuttisten aikana. Hallinta ei kuitenkaan kääntänyt maalipaikoiksi, eikä Englannin maali ollut todellisessa vaarassa missään kohtaa. Toisessa päässä pallo kuitenkin saatiin maaliin, kun Ellen White jatkoi vapaapotkun ohi Espanjan maalilla torjuneen Sandra Pañosin. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi.

Toisen jakson alussa Espanja onnistui lopulta muuttamaan pallonhallintansa maaliksi. Athenea del Castillo voitti Rachel Dalyn kaksinkamppailussa oikealla laidalla ja leikkasi Englannin rangaistusalueelle. Laituri löysi syötöllään Gonzálezin, joka pääsi kääntymään pallon kanssa ja laukoi sen matalana ohi Mary Earpsin. Maali oli ensimmäinen Englannin verkkoon tässä turnauksessa.

Englannin valmentaja Sarina Wiegman reagoi tilanteeseen tuomalla sisään kolme vaihtopelaajaa, mutta ei onnistunut kääntämään ottelun suuntaa. Espanja jatkoi hallitsemista ja vain Earpsin hyvät reaktiot estivät del Castillon yrityksen uppoamisen maaliin. Englanti sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta 67. minuutilla, kun Daly testasi Pañosin heräillä olo kaukaa.

Englanti jaksoi kuitenkin uskoa tasoitukseen, ja 84. minuutilla palkinto tuli. Alessia Russo nousi keskitystilanteessa korkeimmalla ja puski pallon Toonelle, jolla oli helppo työ siirtää se ohi Pañosin lähietäisyydeltä. Maalin jälkeen pelin virtauksen suunta vaihtui, ja Englanti haki vimmatusti voitto-osumaa.

Espanja kesti varsinaisen peliajan loppuun asti, mutta aivan jatkoajan alussa Stanway sai liikaa tilaa rangaistusalueen ulkopuolella. Keskikenttäpelaaja upotti huikean laukauksen Espanjan maalin yläkulmaan ja vei Englannin EM-kisojen välieriin.

Englanti kohtaa välierissä joko Ruotsin tai Belgian ensi viikon tiistaina.