Kuva: Wallpaperflare.com

Italia nappasi puolivälieräpaikan jatkoaikavoitolla Itävaltaa vastaan myöhään juhannusyönä. Tiukka ottelu eteni maalittomana jatkoajalle saakka. Varsinaisen peliajan jälkeen nähtiin kuitenkin kolme maalia, ja trillerinomainen ottelu päättyi lopulta Italian 2-1 voittoon.

Italia dominoiva ensimmäisellä puoliajalla

Ottelun ensimmäisen vartin parhaat paikat olivat Italialla. Todella vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue onnistunut luomaan. Lähinnä ottelun alku oli kevyttä kyttäilyä puolin ja toisin. Ennakko-odotuksia vastoin Itävalta aloitti pelin todella terävästi ja pystyi haastamaan Italian pallollisena.

Vartin pelin jälkeen sauma kuitenkin aukesi Italialle. Leonardo Spinazzola nousi hienosti vasenta laitaa pitkin ja lähetti matalan keskityksen, joka löysi Nicoló Barellan. Keskikenttäpelaaja sai tilanteesta aikaiseksi hyvän laukauksen, mutta Itävallan maalilla Daniel Bachmann venyi mahtavaan jalkatorjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Marko Arnautovic pääsi haastamaan Italian puolustusta, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui selvästi yli maalin.

Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä selvemmin Italia otti hallinnan pelistä. Kun ottelun ensimmäinen puolituntinen ylitettiin, ei Itävallalla ollut enää minkäänlaista sanansijaa pelin virtauksen suhteen. Lähimpänä maalintekoa kävi Ciro Immobile, joka latasi komean laukauksen kolmestakymmenestä metristä Itävallan maalin ristikkoon.

Itävalta osoitti voimansa

Italia aloitti myös toisen puoliajan vahvasti. Itävalta sai kuitenkin saumansa, kun Leonardo Bonucci hukkasi pallon omalla puolustusalueellaan, ja Arnautovic pääsi puolittain läpi. Arnautovic pelasi tilanteen hienosti, mutta laukaus jäi itävaltalaisten epäonneksi piippuun. Heti perään David Alaba pääsi yrittämään vapaapotkua aivan Italian boksin ulkopuolelta, mutta laukaus viuhui metrin verran maalin yli.

Toinen puoliaika jatkui huomattavasti ensimmäistä aaltoilevampana. Ensin Italia pääsi hyökkäämään vahvasti vastaan Lorenzo Insignen voimin. Hetkeä myöhemmin Bonucci nousi korkeimmalle hyökkäyspään kulmapotkussa, mutta pusku suuntautui reilusti yli maalin.

Sen jälkeen Itävalta otti otteen ottelusta. Parhain paikka siunaantui Arnautovicille, jonka yritys kulmapotkun jälkitilanteesta suuntautui kuitenkin päin Gianluigi Donnarummaa.

Hetkeä myöhemmin Arnautovic oli saada palkintonsa. Alaba voitti hyökkäysalueen pääpallon ja jatkoi pallon Arnautovicille, joka siirsi sen Italian maaliin. Videotarkistuksen jälkeen tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi.

Italia joutui vaikeuksien eteen, mutta selviytyi voittajaksi

Tämän jälkeen Italia kuitenkin aktivoitui. Itävalta kuitenkin puolusti loistavasti ja piti Italian pois maalipaikoilta. Itävallan joukkueen taistelulle on nostettava hattua, sillä joukkue piti otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina lähteneen Italian lähes täysin vaarattomana.

Itävallan puolustusmuodon murtaminen osoittautui Italialle mahdottomaksi palaksi purra. Italia kyllä piti palloa ja vei peliä, mutta lähinnä hyvin näennäisesti. Ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa Italia näytti olevan vaikeuksissa. Tähän asti Italia oli saanut dominoida ottelujaan, mutta nyt näytti lähinnä siltä, että Itävalta hallitsi peliä pallottomana. Alkoi jo näyttää siltä, että Italian joukkueen kokemattomuus vastaavissa paikoissa alkoi näkyä.

Jatkoajan alkaessa Italia kuitenkin kumosi nämä ajatukset. Kentälle saapui todella voitonhaluinen ja nälkäinen Gli Azzurri. Vain viiden minuutin jälkeen Insigne lähetti loistavan puolenvaihdon vaihdosta tulleen Frederico Chiesan juoksulinjalle. Juventuksen laituri haastoi ja vei Itävallan puolustajan tilanteesta ulos yhdellä kosketuksella, minkä jälkeen Chiesa painoi vastustamattoman laukauksen Itävallan maalin takakulmaan.

Kymmenen minuuttia Insigne laukoi kolmestakymmenestä metristä todella hienon vapaapotkun, johon Bachmann venytti ottelun hienoimman torjunnan. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Insigne pääsi kuitenkin toimittamaan pallon Itävallan maalille. Pallo päätyi Matteo Pessinalle, joka ohitti Bachmannin voimakkaalla laukauksellsa.

Toisella jatkoajan puolikkaalle saatiin kuitenkin aivan uudestisyntynyt Itävalta. Ensin Louis Schaub kokeili Donnarumman refleksejä mahtavalla volleylla kahdestakymmenestä metristä, mutta italialaisvahti venyi todella huikeaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Marcel Sabitzer pääsi hakemaan kavennusta huippupaikasta, mutta itävaltalaisen laukaus karkasi yli Italian maalin.

Seuraavasta tilanteesta Itävalta kuitenkin rokotti. Sasa Kalajdzic puski upeasti etutolpalle pelatun kulmapotkun sisään Italian maalin etukulmauksesta ja toi Itävallan peliin vielä mukaan.

Se ei kuitenkaan Itävallalle riittänyt, vaan ottelu päättyi Italian voittoon 2-1. Italia joutui otteluissa todella ahtaalle, mutta onnistui lopulta kääntämään tiukan pelin voitokseen pitäytymällä omassa pelityylissään ja luottamalla tuttuun prosessiin. Vaikeista hetkistä huolimatta tämä ottelu saattoi tehdä Italiasta entistä varteenotettavamman mestariehdokkaan, sillä nyt joukkue on joutunut kulkemaan läpi vaikeiden hetkien ja osoittanut, että se pystyy selviämään niistä.