ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Kasper Schmeichel heitti tämän illan välieräottelun alla aivan jäätävän kuitin englantilaiselle toimittajalle, joka kysyi, kiinnostaako Tanskan maalivahti estää ”sen palaamista kotiin”.

”It’s coming home” (se palaa kotiin) on englantilaisfanien ja -lehdistön laajalti käyttämä sanonta, jolla tarkoitetaan sitä, että lajin synnyinmaa saa vihdoinkin tuoda kauan kaivatun arvokisavoiton kotimaansa kamaralle.

Tanskalaisvahti ei jäänyt tilanteessa sanattomaksi, vaan laittoi englantilaislehdistön edustajalle jauhot suuhun hyvin suorasanaisesti.

– Olette varmasti tietoisia sanonnasta ”It’s coming home” (se palaa kotiin). Mitä se tarkoittaisi teille, jos voisitte estää sitä palaamasta kotiin, toimittaja kysyi.

Schmeichelin vastaus oli kuin valmiiksi mietitty, mikä sai myös vieressä istuneen joukkuetoverin Pierre-Emile Höjbjergin pokan pettämään.

– Onko se koskaan tullut kotiin?

– En itse asiassa tiedä, oletteko koskaan voittaneet sitä, Schmeichel vielä jatkoi.

Kuittailu ei kuitenkaan loppunut tähän. Englantilaistoimittaja yritti vielä pelastaa tilanteen, mutta ajoi itsensä vain entistä syvemmälle suohon.

– 1966 se oli kotona, toimitta vastasi nopeasti.

– Eikös se ollut MM-turnaus, Schmeichel tiedusteli muka tietämättömänä, viitaten luonnollisesti siihen, ettei Englanti ole koskaan voittanut jalkapallon Euroopan mestaruutta. Tanskalla puolestaan mestaruuksia on yksi, vuodelta 1992.

Tanskalaisvahti myös totesi, ettei ole juuri miettinyt Englannin voiton estämistä, vaan on vain keskittynyt oman maansa voittoon.

– Rehellisesti, en ole ajatellut ollenkaan mitä se (Tanskan voitto) tarkoittaisi Englannille, olen vain keskittynyt siihen, mitä se tekisi Tanskalle. Rehellisesti olen keskittynyt hyvin vähän Englannin maajoukkueeseen, se ei merkitse juuri mitään minulle. Enemmän (merkitsee) se, mitä se merkitsisi meidän maallemme, se ilo, mitä se toisi vain viiden ja puolen miljoonan asukkaan maalle, jos osoitamme, että pystymme kilpailemaan niiden maiden kanssa, joiden kanssa nyt kilpailemme.

Koko haastattelun voit katsoa alta olevasta upotuksesta.