Velobet

Lina Magullin ensimmäisen puoliajan maali ja Alexandra Poppin varsinaisen peliajan lopussa tullut lukemien kaunistelu riittivät Saksalle välieräpaikkaan naisten EM-kisoissa torstai-iltana. Altavastaajana otteluun lähtenyt Itävalta taisteli kuitenkin urheasti ja laittoi Saksan ahtaalle.

Saksa lähti otteluun todella suurena ennakkosuosikkina, mutta Itävalta osoitti heti alussa, etteivät ennakkoasetelmat merkitse mitään. Julia Hickelsberger-Füller pääsi heti alussa kokeilemaan Merle Frohmsin heräillä oloa, vain todetakseen, että Saksan maalivahti oli tilanteen tasalla. Vain hetkeä myöhemmin Itävalta kävi todella lähellä avausmaalia kulmapotkusta, mutta Marina Georgievan pusku pysähtyi Saksan maalin tolppaan.

Ottelun 25. minuutilla varovasti aloittanut Saksan kuitenkin iski. Carina Wenninger nukahti hetkeksi ja päästi Klara Bühlin ohitseen rangaistusalueen rajalla. Sen enempää tilaa saksalainen ei tarvinnut. Bühl leikkasi sisään alueelle ja pelasi Lina Magullille tyhjän maalin.

Itävalta ei kuitenkaan antanut periksi. Toisen puoliajan alussa Barbara Dunst katkaisi Frohmsin heikon avauksen ja lähetti 35 metristä upean leijapallon kohti saksalaisten maalia. Ylärima kuitenkin pelasti Saksan. Vain hetkeä myöhemmin maalipuut pelastivat Saksan uudestaan, kun Sarah Puntigamin laukaus kulmapotkun jälkitilanteesta pysähtyi tolppaan.

Myös Saksalla oli tilaisuutensa: Alexandra Popp oli lisätä johtoa 66. minuutilla ja hetkeä myöhemmin vaihtopelaaja Linda Dahlmanilla oli hyvä sauma viedä suosikit kahden maalin johtoon. Bühlin laukaus puolestaan nuoli ylärimaa, mutta numerot pysyivät muuttumattomina.

90. minuutilla Saksa kuitenkin ratkaisi ottelun. Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger epäonnistui avauksessaan täysin ja potkaisi pallon suoraan peittämään nousseen Poppin jalkaan, josta se kimposi suoraan Itävallan maaliin. Itävalta pelasi hyvän ottelun, mutta Saksa käytti kliinisesti kaksi itävaltalaisten virhettä hyväkseen ja pelaa keskiviikkona välierässä joko Ranskaa tai Hollantia vastaan.

– Pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. Haluan antaa Itävallalle kehut. Ottelu olisi voinut päättyä 6-3. Olemme onnellisia, että voitimme. Emme olisi halunneet antaa Itävallalle niin paljon erikoistilanteita, mutta toisella puoliajalla paransimme peliämme. Uskon, että ansaitsimme voiton, Saksan päävalmentaja Martina Voss-Tecklenburg sanoi ottelun jälkeen.