Kuva: Bildbyrån

Tämän päivän ainoat ottelut miesten jalkapallon EM-kisoissa käydään D-lohkon maiden välillä, kun Englanti ja Tšekki ratkaisevat lohkovoiton kohtalon ja Skotlanti haastaa Kroatian taistelussa pudotuspelipaikasta.

Englanti lähtee otteluun Tšekkiä vastaan jopa pienoisena haastajana, sillä Tšekille riittää ottelusta tasapeli lohkovoiton varmistamiseen. Englannillekaan tulos ei olisi kuitenkaan mikään katastrofi, sillä maa varmistaisi tasapelillä lohkon kakkossijan ja varman pudotuspelipaikan.

Mielenkiintoisesti lohkon kakkossija voikin olla tavoitellumpi, sillä lohkovoittaja saa vastaansa F-lohkon kakkosen, kun taas toiseksi tullut joukkue kohtaa neljännesvälierissä E-lohkon kakkosen. Englannilta tuskin kovin epätoivoista loppurynnistystä tullaankaan näkemään, jos peli etenee loppuminuuteille tasatilanteessa.

Kumpikin joukkue jatkaa pudotuspeleihin myös tappiolla, joten maailman suurimpia panoksia ottelussa ei ole. Tappio saattaa kuitenkin tiputtaa kumman tahansa joukkueen lohkokolmoseksi, mitä molemmat haluavat varmasti välttää.

Kroatia ja Skotlanti ovat puolestaan toisiaan vastaan pakkovoiton edessä, sillä tasapeli ei riitä kummallekaan jatkopaikkaan. Voitolla puolestaan molemmat joukkueista ovat varmasti pudotuspeleissä.

Kroatia voi voitolla nousta lohkokakkoseksi, jos Tšekki häviää Englannille. Tällöin sijoitukset ratkaistaisiin joukkueiden lopullisen maalieron perusteella. Skotlanti puolestaan voi nousta lohkokakkoseksi, jos Englanti häviää. Myös tällöin mentäisiin lopullisten sijoitusten ratkaisemisen osalta maalierovertailuun.

Muissa tapauksissa Kroatia tai Skotlanti on lohkokolmonen, vaikka oman ottelunsa voittaisikin.

D-lohkon päätöskierroksen ottelut:

Tšekki – Englanti 22.6. klo 22:00 Yle TV2

Kroatia – Skotlanti 22.6. klo 22:00 Yle Areena


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG