ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Lohkovaiheen toinen ottelukierros tulee päätökseensä tänään pelattavien kolmen ottelun myötä. Päiväpelissä avausottelunsa hävinnyt Unkari haastaa kisojen suurimman mestarisuosikin Ranskan. Iltapelissä kohtaavat kaksi avauskierroksella pettynyttä joukkuetta, kun Ruotsia vastaan tasapeliin jäänyt Espanja isännöi Sevillassa Slovakialle hävinnyttä Puolaa.

Näiden välissä klo 19:00 alkaen pelataan päivän todellinen herkkupala, kun hallitseva Euroopan mestari Portugali ottaa yhteen aina vaarallisen Saksan kanssa.

Otteluissa suurimmat paineet ovat avauskierroksella hävinneillä Saksalla ja Puolalla. Saksa kyllä pakotti Ranskan tekemän täyden päivätyön joukkueiden välisessä kohtaamisessa tiistaina, mutta etenkin Die Mannschaftin hyökkäyspelaaminen jätti paljon toivomisen varaa. Puola puolestaan esiintyi todella aneemisesti Slovakiaa vastaan, ja joutuu lähtemään lohkon ennakkosuosikkia vastaan tilanteesta, jossa sen on käytännössä pakko ottaa pisteitä.

Myös Espanja toivoo parantavansa avauskierrokselta. Joukkue toki piti palloa ennätyksellisen paljon, ja rikkoi omissa nimissään olleen EM-kisojen yhden pelin syöttöennätyksen, avausottelussa Ruotsia vastaan, mutta La Furia Rojan ratkaisut kentän viimeisellä kolmanneksella olivat järjestäen melko toivottomia. Ruotsi onnistui tiiviillä puolustuspelillä pitämään Espanjan pääosin oman muotonsa ulkopuolella ja poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Unkari puolestaan pelaa lähinnä kunniasta, sillä kukaan tuskin uskoo joukkueen etenevän kolmen Euroopan mestarin lohkosta jatkoon. Joukkue antoi silti varoituksen tuloskunnostaan Portugalia vastaan, kun se piti hallitsevan mestarin maaleitta aina ottelun viimeiselle kympille asti. Samalla kurinalaisella puolustuspelillä Unkari saattaa horjuttaa myös Ranskaa.

Ranska ja Portugali haluavat jatkaa siitä, mihin ne avauskierroksella jäivät. Kumpikaan ei esittänyt dominoivia otteita, mutta onnistuivat silti hakemaan vakuuttavan voiton. Lyhyessä maajoukkueturnauksessa harvoin onkin aikaa hioa peliä täydellisesti, ja siksi hyvien tuloksien kairaaminen hieman heikommallakin pelillä nousee suunnattomaan arvoon kisojen aikana. Se luo hyvää ilmapiiriä joukkueeseen ja valaa uskoa siihen, että mestaruus on käsien ulottuvilla.

Lohkovaiheen kakkoskierroksen päätöspäivän pelit:

Unkari – Ranska klo 16:00 Yle TV2 ja Yle Areena

Portugali – Saksa klo 19:00 Yle TV2 ja Yle Areena

Espanja – Puola klo 22:00 Yle TV2 ja Yle Areena