Vuoden 2022 naisten EM-kisat ovat vasta alussa, mutta jo nyt useat tähtipelaajat ovat joutuneet jättämään turnauksen joko kesken tai kokonaan väliin loukkaantumisten takia. Tässä artikkelissa teemme katsauksen siihen, ketkä huippupelaajat puuttuvat meneillään olevasta turnauksesta.

Torstaina kävi selväksi, että lohkovaiheen avauskierroksen ottelussa Norjaa vastaan loukkaantunut Simone Magill joutuu jättämään Englannin EM-kisat kesken. Pohjoisirlantilainen loukkasi polvensa ja jouduttiin ottamaan vaihtoon kesken tappioon päättyneen ottelun. Vamma on pelättyä pahempi, eikä Magill pysty enää pelaamaan tämän kesän aikana.

Aiemmin viikolla hallitseva Ballon d’Or -voittaja Alexia Putellas loukkasi myös polvensa joukkueensa harjoituksissa. Espanjalaisen polven eturistisiteestä löydettiin repeämä, joka pitää keskikenttäpelaajan poissa pelikentiltä pitkään. Espanjan tähtipelaaja on edelleen muun joukkueen mukana Englannissa ja osallistuu joukkueen yhteisiin tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan, mutta ei pysty ottamaan osaa harjoituksiin tai peleihin.

– Kyse on intohimostani, joten tämä tulee olemaan haastavaa, mutta odotan paranevani nopeasti ja lopettavani sen, minkä aloitin. Aion olla ensimmäisenä juhlimassa, huutamassa ja kokemassa turnaukseen jokaista hetkeä katsomon puolella. Kollegani, uskon teihin täysin, Putellas kirjoitti sosiaalisessa mediassa loukkaantumisensa jälkeen.

Barcelonan keskikenttäpelaaja korvattiin Amaiur Sarriegillä, Real Sociedadin hyökkääjällä, jolla on aikaisemmin tilillään 12 maaottelua. Putellasin poissaolo ei ole suinkaan ainoa takaisku, jonka Espanja on kohdannut kisojen aikana, sillä myös hyökkääjä Salma Paralluelo joutui jättämään EM-kisat kesken lihasvamman takia. Hänet korvattiin Real Madridin Teresa Abelleiralla.

Myös Itävallalla ja Portugalilla tuplamäärin loukkaantumishuolia

Myös Itävalta on joutunut kokemaan useamman takaiskun vasta vajaan viikon kestäneen turnauksen aikana. Maria Plattner rikkoi solisluunsa joukkueen harjoituksissa ja hyökkääjä Lisa Kolb sairastui koronavirukseen kesken EM-kisojen. Kumpikin pelaaja on nyt poistunut joukkueen harjoitusvahvuudesta ja jättänyt EM-kisat kesken. Heidän tilalleen joukkueeseen on nimetty Virginia Kirchberger ja vasta 19-vuotias Annabel Schasching.

Portugali joutui puolestaan kokemaan ensimmäiset takaiskunsa jo kesäkuun puolessavälissä, kun Mariana Azevedo vahingoitti nivelsiteensä ja joutui vetäytymään kisajoukkueesta. Viime viikolla myös Andreia Jacinto jätti joukkueen loukkaantumiset takia. Kumpikaan kaksikosta ei osallistu kesän EM-kisoihin. Heidän tilallaan Englannissa nähdään Lúcia Alves ja Suzane Pires.

Myös Sveitsillä oli epäonnea EM-kisoihin valmistavissa harjoituksissa. Joukkueen nuori tähti Ella Touon loukkasi itseään juuri ennen joukkueen siirtymistä Englantiin ja joutui jättämään kisat väliin. Hänen tilalleen kisajoukkueeseen nostettiin Nadine Riesen. Touonin sairasloman odotetaan kestävän monta kuukautta.

Norjan Lisa Naalsund puolestaan loukkasi jalkansa joukkueen harjoitusottelussa Uutta-Seelantia vastaan. Keskikenttäpelaaja korvattiin kisajoukkueessa Thea Bjeldellä.

Joidenkin pelaajien EM-kisahaaveet murenivat jo paljon ennen kisojen alkua

Osa maailman suurimmista tähdistä on toki pudonnut turnauksesta jo hyvissä ajoin ennen EM-kisojen alkua. Saksa, esimerkiksi, joutuu tukemaan toimeen ilman sekä Dzsenifer Marozsania että Melanie Leupolzia, joista aiempi on sivussa polvivamman takia ja jälkimmäinen odottaa lasta.

Espanjan toiseksi suurin tähti Jennifer Hermoso puolestaan loukkasi niin ikään polvensa aiemmin tänä vuonna ja joutui jättämään EM-kisat väliin sen vuoksi.

Norjan ykkösmaalivahti Cecilie Fiskerstrand ei puolestaan osallistu Englannin EM-kisoihin polven eturistisiteen vamman takia. Myös Englannin Steph Houghton joutuu katsomaan kotimaassaan pelattavat EM-kisat kotisohvalta.

Kisoista toki puuttuu pelaajia muistakin syistä kuin loukkaantumisten takia. Ranskan päävalmentaja Corinne Diacre esimerkiksi yllätti kaikki jättämällä Lyonin tähtikaksikon Amandine Henryn, joka toimi maajoukkueen kapteenina vuoden 2019 MM-kisoissa, sekä Eugenie Le Sommerin, joka on Ranskan kaikkien aikojen maalintekijä, ulos vuoden 2022 EM-kisoista.


Espanja - Englanti