Suomi kohtaa tänään Puolan futsalin U19 EM-kisojen karsintojen viimeisessä ottelussa Janakkalassa. Panoksena ottelussa on paikka syyskuussa pelattavissa EM-kisoissa.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien futsalmaajoukkue lähtee EM-karsintojen viimeiseen otteluunsa todella hyvistä asemista. Jopa tasapeli Puolaa vastaan riittää viemään joukkueen syyskuussa Espanjassa järjestettäviin EM-kisoihin. Myös tappio saattaa riittää Suomelle, jos Bosnia ja Hertsegovina voittaa Kazakstanin lohkon toisessa ottelussa.

Suomen ja Puolan välinen ottelu alkaa tänään klo 19:00 Janakkalan Delfort Areenalla.

Kaksi aiempaa ottelua Suomen dominointia

Suomi on esiintynyt EM-karsintaturnauksessa todella hyvin, ja ansainnut asemansa lohkon piikkipaikalla. Joukkue on ollut pallollisena vahva kummassakin aiemmassa ottelussaan. Lisäksi Suomi on ollut selvästi lohkon kaksinkamppailuvoimaisin maa.

EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa Suomi kaatoi Bosnia ja Hertsegovinan lukemin 1–3. Suomi oli ottelun alussa painostava osapuoli ja avasi maalihanat ajassa 14:29 Taneli Kohosen toimesta. Toisella jaksolla Eeli Niemelä lisäsi Suomen johdon kahteen ja Henri Seppälä jo kolmeen. Vastustajan kavennus oli enää mitätön sivuseikka.

Kazakstania vastaan Suomi lisäsi kaasua entisestään, ja iski jo ensimmäisen jakson aikana taululla lukemat 6–0. Ottelu päättyi lopulta 7–1. Suomen pelaajista Eetu Kaikkola osui kahdesti.

”Positiivinen ja odottava fiilis”

Puola puolestaan voitti avausottelussaan Kazakstanin niukasti 3–2, mutta hävisi seuraavan pelinsä Bosnia ja Hertsegovinalle 3–1. Suomen leirissä kuitenkin uskotaan, ettei Puolan joukkuetta voi todellakaan aliarvioida.

– Puola-pelistä ei varmasti tule helppoa. Puola on kova joukkue ja meidän on kunnioitettava sitä. Uskon kuitenkin, että jos jatkamme pelaamista samalla tavalla, pystymme kaatamaan heidät, Kaikkola kertoi Palloliiton verkkosivuilla.

Pelitavaltaan Puola on suoraviivainen joukkue, joka pyrkii avaamaan peliä nopeasti pivotinsa kautta. Puola myös käyttää paljon maalivahtiaan avauspelaamisessa, mikä tuo otteluun täysin uudenlaisen luonteen ja pakottaa Suomen muuttamaan hieman omaa puolustuspeliään. Lisäksi Puola on hyvä erikoistilannejoukkue, joten Suomen pelaajien on pidettävä rikkeet tänään minimissä.

Suomi tulee kuitenkin taistelemaan kynsin ja hampain paikastaan EM-kisoissa. Käytössä on samat aseet, joilla miesten maajoukkue eteni ensimmäistä kertaa historiassaan futsalin EM-kisoihin, jotka pelattiin tämän vuoden tammikuussa.

– Meidän vahvuuksiamme ovat tiivis puolustaminen ja hyvä yhteishenki kentällä. Näiden avulla olemme suoriutuneet hyvin edellisissä peleissä ja niillä jatkamme myös viimeiseen karsintapeliin, Kaikkola kertoo.

Vaikka pelissä on paikka arvokisoissa, ei Suomen joukkueessa hermoilla. Joukkue luottaa, täysin syystäkin, omaan tekemiseensä, ja tietää, että omalla tasollaan pelatessaan se todennäköisesti tulee etenemään lopputurnaukseen.

–  Lähdemme viimeiseen otteluun todella hyvillä fiiliksillä. Joukkueen sisällä on positiivinen ja odottava fiilis pelistä, Kaikkola päättää.


Espanja - Englanti