Vuoden 2022 jalkapallon EM-kisat pelataan 6.–31. heinäkuuta Englannissa, ja turnausta voi seurata Kotosuomesta käsin monin eri tavoin. Tähän artikkeliin olemme koonneet vinkkejä siitä, miten kesän 2022 EM-kisojen tapahtumista on helpoin pysyä kartalla.

Katso jalkapallon EM-kisoja TV:stä – EM-kisojen TV-oikeudet omistaa Yle

Kuten totuttua jo vuosikymmenten ajalta, Yle näyttää jalkapallon arvokisat suorana maksuttomasti koko kansalle. Suomalaiset pääsevät taas nauttimaan Ylen rautaisten ammattilaisten huippulaadukkaista TV-tuotannoista ja Suomen eturivin jalkapallovaikuttajiin kuuluvista asiantuntijoista.

Yle näyttää kisojen jokaisen pelin suorana maksuttomalla joko TV1- tai TV2-kanavallaan, lukuun ottamatta lohkovaiheen viimeistä kierrosta, jolloin otteluita pelataan useampi samaan aikaan. Silloin osa otteluista on nähtävissä vain suoratoistopalvelu Yle Areenan kautta.

Jalkapallon EM-kisojen striimaaminen

TV-kanaviensa lisäksi Yle näyttää vuoden 2022 EM-kisojen ottelut suoratoistopalvelunsa, Yle Areenan, kautta. Lähetykset ovat maksuttomia ja jokaisen suomalaisen katsottavissa. Katsoaksesi Yle Areenan lähetyksiä tarvitset vain internet-yhteyden. Huippuluokan striimit mahdollistavat pelien katsomisen helposti vaikka mökillä tai lomareissulla.

Tekijänoikeuksien vuoksi EM-kisojen striimejä voi katsoa vain, jos on sillä hetkellä Suomen rajojen sisäpuolella.

Kuuntele EM-kisojen otteluita radiosta

Jos haluat mieluummin kuunnella pelejä radiosta, ollessasi esimerkiksi töissä, automatkalla tai maatessasi riippumatossa, sekin onnistuu. Yle lähettää kaikki Suomen pelit maksuttomina radiolähetyksinä Yle Puhe -kanavallaan. Otteluiden selostajana toimii Mikko Aaltonen.

Seuraa liveraportointia EM-kisoista

Lisäksi monet sivustot, kuten jalkapallon-em.fi, raportoivat kaikista turnauksen avaintapahtumista sivuillaan. Tarkastamalla tuoreimmat uutiset muutaman kerran päivässä on helppo pysyä kärryillä kaikesta, mitä EM-kisoissa tapahtuu. Avaintapahtumisen lisäksi julkaisemme raportteja Suomen otteluista ja esimerkiksi Helmarien pelaajien haastatteluja.

Otteluita on helppo seurata myös erilaisten livetulospalveluiden kautta. Tänä vuonna myös jalkapallon-em.fi:llä on oma livetulosseurantansa. Jos klikkaat mitä tahansa ottelua otteluohjelma-sivultamme, saa auki uuden ottelusivun, jolle päivittyvät kaikki ottelun avaintapahtumat ja tilastot reaaliajassa. Lisäksi tulokset-sivultamme voit seurata otteluiden tilanteita livenä. Tulokset päivittyvät samaan aikaan kuin Uefan virallisille sivuille.


Espanja - Englanti