Saksa tasoitti finaalin Espanjaa vastaan vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja voitti lopulta EM-kultaa rangaistuspotkukisassa. Sankari oli Eve Boettcher, joka torjui kolme Espanjan rankkaria.

Saksan maalivahti Eve Boettcher nousi sankariksi sunnuntaina pelatussa tyttöjen U17 EM-kisojen finaalissa. Boettcher torjui finaalissa kolme rangaistuspotkua ja johdatti maansa Euroopan mestariksi.

Molempien maiden ensimmäiset laukojat onnistuivat, ja vastavuoroisesti kummankin toinen laukoja epäonnistui yrityksessään. Saksa ei enää tämän jälkeen rankkareita tuhrinut, mutta Boettcher piti huolen siitä, että Espanjalle kokemus ei ollut yhtä riemuisa.

– Olen niin onnellinen! En pysty selittämään sitä: olo on vain upea ja olen todella onnellinen! Katsoin Espanjan laukojia silmiin ja sitten vain torjuin vedot. Ja nyt voin sanoa, että kaikki meistä ovat koneita. Tarvitsimme tänään jokaista, Boettcher sanoi Uefalle ottelun jälkeen.

Saksa aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johtoon jo 15 minuutin pelin jälkeen. Espanjan puolustus onnistui selvittämään oikealta puolelta lähteneen keskityksen vain puoliksi, ja pallo putosi rangaistusalueen rajalla suoraan Svea Stoldtille, joka latasi hienon laukauksen Espanjan maalin yläkulmaan.

Espanja tuli kuitenkin tasoihin vain 13 minuuttia myöhemmin. Kaukaa lähtenyt vapaapotku leijaili koko Saksan rangaistusalueelle ahtautuneen pelaajapakan yli Marina Arterolle, joka onnistui huonostakin asennosta voittamaan oman kaksinkamppailunsa ja puski ottelun yläriman kautta tasoihin.

Myös Espanjan toinen maali synty puskemalla, mutta tällä kertaa joukkueen kapteeni Artero toimi syöttäjänä. Toppari lähetti pitkän avauksen, joka näytti jo leijailevan laidalle. Vaihdosta tullut hyökkääjä Carla Camacho ehti kuitenkin saada päänsä väliin ja jatkoi avauksen upealla käännöllä ohi vastaan tulleen Boettcherin.

Saksa haki vimmatusti tasoitusta ja sai lopulta palkintonsa kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Mara Alber haastoi puolustajan vasemmalla laidalla, leikkasi sisään ja lähetti kierteisen laukauksen Espanjan maalin takakulmaan.

U17-kisojen sääntöjen mukaisesti ottelussa mentiin suoraan rangaistuspotkuihin ilman jatkoaikaa.

Espanja – Saksa 2-2 (3-2 rp.)

0-1 S. Stoldt 15’
1-1 M. Artero 28’
1-2 C. Camacho 68’
2-2 M. Alber 88’