Ranska oli vaarallinen läpi ottelun ja voitti Suomen 2–0 EM-kisojen avauspelissä tiistaina.

EM-kisat alkoivat Suomen osalta vauhdikkaalla jalkapallolla. Pikkuhelmarien maalilla aloittanut Ellan Arpiainen joutui heti ottelun alkuminuuteilla töihin, minkä lisäksi Lucien Calba missasi juuri ja juuri loistavan maalipaikan ottelun 12. minuutilla.

Suomi iski takaisin reilun vartin pelin jälkeen, kun Elli Mäkipelkola pelasi Ilona Wallan maalintekopaikkaan Ranskan rangaistusalueen sisällä. Wallan laukaus karkasi kuitenkin maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin Walla oli päästä Elli Seiron vaaralliseen keskitykseen Ranskan maalin edessä, mutta ei aivan yltänyt palloon. Walta palautti palveluksen heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta tällä kertaa Seiron kurotus ei aivan riittänyt viemään Suomea johtoon.

Tämän jälkeen Ranskan maali alkoi roikkua ilmassa. Ensin Arpiainen torjui vaivoin suoran kulmapotkuyrityksen ylärimaan, ja hetkeä myöhemmin korkea keskitys pomppi eriskummallisesti Suomen puolustuksen kautta Pikkuhelmarien maalin tolppaan.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Ranska lopulta osui. Shana Chossenotte riisti pallon Suomen puolustukselta ja sijoitti sen varmasti ohi Arpiaisen.

Ranska oli lisätä johtoaan heti toisen jakson alkuun, mutta Arpiainen esitti loistavan torjunnan Calban yritykseen läpiajosta. Muutama minuutti myöhemmin hienon pelin pelannut Arpiainen nollasi Calban uudestaan. Tunnin kohdalla Calba yritti ohittaa Arpiaisen vielä kertaalleen, mutta joutui toteamaan suomalaisen jälleen paremmakseen, kun laukaus kimposi Arpiaisen torjunnan kautta tolppaan ja siitä vaarattomille vesille.

Pikkuhelmarit pääsi uhittelemaan ensin Julia Schalinin kulmapotkusta ja sitten Seiron kaukolaukauksella, mutta todellista vaaraa joukkue ei Ranskan maalille onnistunut luomaan. Ranska puolestaan osui toistamiseen 72. minuutilla, kun Calban ahkera yrittäminen palkittiin. Hyökkääjän laukaus rangaistusalueen sisältä muutti suuntaa Suomen puolustuksesta ja oli mahdoton torjuttava Arpiaiselle.

Vaikka Ranska puolusti johtoaan erinomaisesti, onnistui Suomi luomaan vielä yhden huippupaikan ottelun loppuhetkillä. Amelia Luotonen jatkoi keskityksen Lotta Kalskeelle, joka pääsi jo nokitusten Feerine Belhadjin kanssa, mutta ranskalaismaalivahdin upea torjunta piti Ranskan johdon kahdessa.

Suomi pelaa EM-kisojen seuraavan ottelunsa perjantaina klo 18:30 Espanjaa vastaan.

Ranska – Suomi 2-0 (1-0)
40′ Shana Chossenotte 1-0
72′ Lucie Calba 2-0