ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Huuhkajien kolmas vastustaja alkulohkossa, Belgia, lähtee hakemaan kesän kisoista vain ja ainoastaan EM-kultaa. Joukkue on lohkon ylivoimaisesti suurin voittajasuosikki, ja tulee tarjoamaan Huuhkajille todella kovan vastuksen lohkovaiheen päätöskierroksella.

Omassa EM-karsintalohkossaan Belgia oli täysin ylivoimainen. Se oli Italian ohella ainoa joukkue, joka ei hävinnyt karsintojen aikana otteluakaan, ja iski kymmeneen peliin peräti 40 maalia. Hyökkäysvoimaa joukkueesta siis löytyy.

Tätä tuskin voi pitää ihmeenä, kun joukkueen pelinrakentelusta vastaa mahdollisesti maailman paras pelaaja Kevin De Bruyne. Manchester Cityn tähden loukkaantuminen Mestarien liigan finaalissa aiheutti maajoukkueen faneille varmasti sydämen tykytyksiä, mutta nyt näyttäisi siltä, että pelintekijä on pelikunnossa kesän kisoissa.

Kun De Bruynen tarjoilusta on nauttimassa hirmuvireinen Romelu Lukaku, voi jälki EM-kisoissa olla tuhoisaa. Hyökkääjästä on Italian vuosiensa aikana kehittynyt yksi maailman vaarallisimmista viimeistelijöistä, ja jos kaksikko löytää EM-viheriöillä toisensa, on Belgialla saumat mennä aina päätyyn asti.

Kun yhtälöön lisätään vielä Eden Hazardin mahdollinen paluu pelikuntoon, hurjan kauden Leicesterissa pelannut Youri Tielemans ja Napolin Dries Mertens, on mahdollista, että Belgian hyökkäyskalusto tulee olemaan Huuhkajille liian kova pysäytettäväksi.

Joukkueen heikkoutena usein pidetty puolustus on myös ollut viime aikoina todella pitävä. EM-karsinnoissa maa päästi vain kolme maalia kymmenessä ottelussa. Uefa Nations Leaguessa, jossa Belgia voitti oman lohkonsa, omiin meni kuusi maalia.

Lähtökohtaisesti Belgian tulisi voittaa jokainen ottelu alkulohkossaan. Huuhkajien onni saattaa kuitenkin piillä siinä, että se kohtaa Belgian vasta päätöskierroksella. On hyvin mahdollista, että Belgia on siinä kohtaa jo varmistanut jatkopaikkansa, ja että sille riittää lohkovoittoon tasapeli Suomea vastaan.

Jos Suomella on takataskussaan voitto Venäjästä, riittää tasapeli Belgiasta lähes varmasti viemään Huuhkajat neljännesvälieriin. Kylläistä ja loukkaantumisia välttelevää belgiryhmää vastaan tämä on enemmän kuin mahdollista.