ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Zlatan Ibrahimović joutuu jättämään tulevan kesän EM-kisat väliin polvivamman vuoksi, ilmoitti Ruotsin jalkapalloliitto lauantaina.

Ruotsalaishyökkääjä loukkasi polvensa viime viikonloppuna pelatussa ottelussa Juventusta vastaan. Vamman luultiin aluksi olevan lievempi, ja AC Milanin päävalmentaja Stefan Pioli jopa väläytti, että Ibrahimović saattaisi palata kentille jo italialaisseuran kauden viimeisessä ottelussa ensi viikon sunnuntaina.

Tällä viikolla tehdyt tarkemmat tutkimukset kuitenkin paljastivat, että vamma estää ruotsalaisen pelaamisen enää tällä kaudella, eikä polvi ehdi kuntoutua ajoissa myöskään kesäkuussa alkavia EM-kisoja varten.

– Olen tänään keskustellut Zlatan Ibrahimovićin kanssa. Hän kertoi, ettei pysty osallistumaan EM-kisoihin tänä kesänä, Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson kertoi lauantaina Ruotsin yleisradiolle SVT:lle.

– Tämä on tietenkin surullista, ennen kaikkea Zlatanille, mutta myös meille. Toivon, että hän palaa kentille niin pian kuin mahdollista.

Ibrahimović teki tänä keväänä tunteikkaan paluun maajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen. Luonnollisesti sekä hyökkääjä että koko Ruotsi odottivat kuumeisesti näkevänsä Ruotsin kaikkien aikojen jalkapalloilijan taas arvokisoissa.

Ibrahimović on ollut tällä kaudella AC Milanin paras maalintekijä Italian Serie A:ssa. Hyökkääjä on tehnyt 19 otteluun 15 maalia, ja on koko sarjan maalipörssissä yhdentenätoista, vaikka on pelannut kaikkia muita maalipörssin kärkinimiä vähemmän otteluita.

Ruotsin on määrä julkaista lopullinen EM-kisajoukkue ensi viikon tiistaina. Jalkapallon EM-kisat alkavat ruotsalaisten osalta 14. kesäkuuta Espanjaa vastaan. Sitä ennen Ruotsi kohtaa harjoitusotteluissa Armenian sekä Suomen.