ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Uefan erotuomaritoimikunta on nimennyt 18 erotuomaria kesäkuussa alkaviin EM-kisoihin. Jokaiselle erotuomarilla on lisäksi nimetty ennalta määrätyt avustavat erotuomarit, jotka tulevat tuomitsemaan lopputurnauksessa yhtenä ryhmänä.

Jokaiseen otteluun nimetään erotuomarikolmikon lisäksi neljäs erotuomari, stadionilla paikan päällä oleva varatuomari sekä neljä videotuomaria. Varatuomarin tehtävänä on olla valmiina paikkaamaan joko ottelun erotuomaria, avustavia erotuomareita tai neljättä erotuomaria, jos joku heistä sattuisi ottelun aikana loukkaantumaan.

Uefan nimittämien 18 erotuomarin lisäksi EM-kisoissa tuomitsee myös argentiinalainen Fernando Rapallini sekä hänen avustavat erotuomarinsa. Vastavuoroisesti espanjalainen Jesús Gil Manzano tuomitsee yhdessä oman tiiminsä kanssa kesän Copa Américassa. Tämä tuomarivaihto on osa Uefa ja Etelä-Amerikan jalkapalloliiton CONMEBOLin yhteistyöohjelmaa.

Lisäksi miesten EM-kisoissa nähdään ensimmäistä kertaa koskaan naistuomari, kun ranskalainen Stéphanie Frappart osallistuu kesän kisoihin neljäntenä erotuomarina. Frappartilla on myös aiempaa kokemusta miesten peleistä, ja joulukuussa hänestä tuli historian ensimmäinen naistuomari, joka on toiminut erotuomarina Mestarien liigan ottelussa.

Uefan tiedotteen voi lukea täältä ja lopullisen listan jalkapallon EM-kisoihin osallistuvista tuomareista täältä.

EM-kisoihin valitut 18 erotuomaria:

Felix Brych (Saksa)
Cüneyt Çakır (Turkki)
Carlos Del Cerro Grande (Espanja)
Andreas Ekberg (Ruotsi)
Orel Grinfeeld (Israel)
Ovidiu Alin Hategan (Romania)
Sergei Karasev (Venäjä)
Istvan Kovacs (Romania)
Bjorn Kuipers (Hollanti)
Danny Makkelie (Hollanti)
Antonio Miguel Mateu Lahoz (Espanja)
Michael Oliver (Englanti)
Daniele Orsato (Italia)
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugali)
Daniel Siebert (Saksa)
Anthony Taylor (Englanti)
Clément Turpin (Ranska)
Slavko Vinčić (Slovenia)